Hva er 2 fløyet dør?

To hengslede dørblad i samme karm. Også kalt pardør.

Hvordan justere hengsler på Nordan ytterdør?

Juster døren i høyderetningen ved å rotere den ek- sentriske skiven ved det nederste hengselet (juste- ringsmulighet ± 2,5 mm). Stram alle skruene i rammen (5–9 Nm). Juster øverste hengsel først, deretter kan de øvrige hengslene justeres.

Hvordan justere assa hengsler?

Ta en hengselsknekker og bøy det øverste hengselet litt mod karmen. Da løfter du døra litt på slagsiden, det ser ut som om den henger litt. Du gjør samme jobben om du tar å stemmer inn det øverste hengselet 3mm, men det er mindre jobb med knekkeren.

Hva er 2 fløyet dør? – Related Questions

Hvordan justere avstand mellom dør og karm?

For å justere døren sideveis

Åpne døren slik at du kan se hengslene (sett fra innsiden). Løsne litt på hengslene og skruene som går gjennom hengslet inn døren. Juster deretter justeringsskruene så mye du trenger. Strammer du Umbracoskruene får du bedre plass mellom dør og karm.

Hvordan justere hengsler på ytterdør?

– Benytt en Umbrakonøkkel og skru sekskantskruen ( 2 ) som ligger i i hengselsylinderen. Still med klokken for å løfte dørbladet, og mot klokken for å senke dørbladet. En omdreining beveger døren 1,25 mm. – Når døren har riktig posisjon må de øvrige hengslene justeres på samme måte til alle bærer vekt av døren.

Hvordan justere Diplomat ytterdør?

Diplomatdøren har justerbare hengsler og sluttstykke. Høyde og sidejustering av døren foretaes på hengslene. Ved side justering benyttes spesialverktøy. Justeringen av trykket ved lukking av døren foretaes på sluttstykket.

Hvordan justere en dør?

Se etter slitemerker i karmen eller på terskelen – da er det lett å se om døren henger skjevt eller for lavt i karmen.
  1. FINN FEILEN: Glipen skal ha jevn tykkelse rundt hele dørbladet.
  2. PLUGG: En treplugg spikker du til selv.
  3. PAPPSKIVER: En eller flere pappskiver bak hengselet gjør at døren blir hengende rett.

Hvordan smøre Nordan skyvedør?

Bruk bare syrefri og harpiksfri olje eller fett. Bruk en smørespray på vindusrammens bevegelige deler og spray alle åpningene i beslagene. Deretter beveger du beslagene flere ganger, til fettet er fordelt. Tørk av overflødig olje eller fett.

Hvordan justere en skyvedør?

Heve/skyvedøren leveres standard med vrider/sylinderlås på innsiden, og gripeskilt på utsiden. Ta ut vrideren og stikk firkantpinnen inn i låskassen, med vrideren pekende oppover. Drei vrideren slik at den peker nedover, dørbladet heises opp og kan skyves sidelengs. Vriderskilt monteres og skrus fast.

Hvordan vaske svarte innerdører?

Bruk vanlige rengjøringsmidler, dog ikke alkaliske, for eksempel vanlig oppvaskmiddel. Bruk ikke midler som kan skrape eller løse opp overflaten. Unngå derfor løsemidler, skurepulver, stålull etc. Fukt overflaten nedenfra og opp, men rengjør ovenfra og ned, ellers er det risiko for att striper oppstår.

Hvordan smøre dørlås?

Riktig olje

Et hovedtiltak er en dusj med låsspray to ganger i året. Finn frem til alle åpninger i mekanikken på hver dør og gi dem litt velfortjent smøring med låsolje eller -spray. Her er det viktig å velge riktig type smøremiddel. Den finner du hos en låsesmed, byggevare- eller jernvareutsalg.

Hvordan smøre dører som knirker?

Om du har dører som knirker, finnes det flere ulike metoder for å fikse det. Du kan bruke en spesialolje du kjøper i jernvarehandelen, du kan bruke oppvaskmiddel, eller smøre hengslene fra begge sider med vaselin. Det kan være lurt å ha en klut i nærheten når du påfører olje eller annet flytende for å tørke opp søl.

Hvordan bruke låsspray?

  1. ASSA ABLOY Låsspray.
  2. Anvendelse.
  3. Ved smøring og rengjøring. Sprayboksen ristes godt før bruk. Sprayens munnstykke settes inn i nøkkelhullet og sprayhodet trykkes ned.
  4. Ved opptining. Spray én gang i nøkkelhullet. Hold sprayhodet nedtrykket inntil doseringen er ferdig.
  5. Utførelse. Leveres i flaske i 50 ml utførelse.

Leave a Comment