Hva egner seg best til hekk?

Liguster, agnbøk, svarthyll og tuja er fire gode valg for deg som vil få hekken på plass så fort som mulig.

Når på året er det best å plante hekk?

Den beste tiden for planting av busker er vår eller høst, når det ikke er for varmt eller tørt. Den enkleste og billigste veien til en ny hekk er å plante barrotsplanter. En barrotsplante har ingen jordklump rundt røttene som beskytter mot uttørking, og må derfor plantes før den får blader som avgir fukt.

Hvor høy blir fagerbusk?

2 -3 m høy, løvfellende, tett busk med overhengende greiner med motsatte knopper og brunlig, avflasende bark. Busken har en svakt krydret lukt og tynne, hårdekte skudd.

Hva egner seg best til hekk? – Related Questions

Er fagerbusk giftig?

Ifølge NRKs Grønn Glede er dette et tre som kan bli 30 til 40 meter høyt, men klipper man den jevnlig vil det bli en tett og god hekk i løpet av to år. Dette er også en plante som er barnevennlig fordi den ikke er giftig.

Når skal fagerbusk klippes?

Beskjæres ikke før busken er i god blomstring. Deretter skjæres en eller to eldre grener med “løsthengende”, gammel bark ut. Kraftig skjæring må gjøres veldig tidlig på våren slik at busken får satt skudd og modne skuddene på en vekstsesong.

Hvor stor blir sommerfuglbusk?

Sommerfuglbusken er en løvfellende busk. Den har en eksplosiv vekst og kan bli opptil 5 meter høy.

Hvor høy blir Bjørkebladspirea?

Beskrivelse. Bjørkebladspirea ‘Tor’ blir opp til 1m høy med bred og kompakt vekst, og den har svært god dekkevne. Den blomstrer meget rikt på forsommeren med 3-5 cm hvite halvskjermer. Blomstringen er rik og frodig selv på unge planter og skudd etter hard skjæring.

Hvor fort vokser sommerfuglbusk?

Sommerfuglbusk vokser raskt og har en opprett voksemåte, der årsskuddene blomstrer i august med vakre, hengende blomster.

Hvor fort vokser Bjørkebladspirea?

Bjørkebladspirea. Bjørkebladspirea – Spirea betulifolia «Tor» E (H7/8) har hvite blomster på forsommeren, og et flott, mørkegrønt bladverk. Den får også veldig flotte høstfarger. Hvis du planter med 70-80 cm planteavstand vil de i løpet to-tre år vokse helt sammen.

Hvilken spirea er mest hardfør?

Balkanspirea Spirea media ”Finn”

Har friskt, grønt bladverk, tidlig lauvsprett og blomstring med rene, hvite blomster. Setter lite rotskudd. En nøysom og svært hardfør plante som tåler godt å beskjæres.

Er blærespirea vintergrønn?

Spirea som er fin både sommer og vinter! KOBBERFARGE: Busken har nydelige blader.

Er spirea vintergrønn?

Spirea av slekten spirea i rosefamilien er en stor gruppe planter som inkluderer både delvis vintergrønne og løvfellende busker. Det finnes mange sorter av spirea som kan ha hvite, rosa, lilla eller røde blomster.

Skal man klippe spirea ned?

Spirea blomstrer på fjorårets skudd, så hvis du vil ha blomstring neste år, bør du klippe like etter blomstringen i år. Spirea tåler både formklipping og at man fjerner greinene helt nede ved bakken, men ved formklipping blir det nok litt vanskelig å både holde fasongen i sjakkog få blomster.

Hvor lenge blomstrer spirea?

Busken har avlange, taggete grønne blader som kan skifte til flott mørkerødt om høsten. Blomstringsperioden er relativt lang, fra juli til september, og blomstene går i mørkerødt, lilla og lyserosa.

Når bør man plante spirea?

Det betyr at de kan plantes når som helst på sesongen, fra tidlig vår til ganske sent på høsten. Men ikke plant rett før du skal på ferie – nyplantinger krever at du vanner hver dag, i hvert fall i den varmeste tiden. En fordel med å plante om høsten er at det er kaldere om natta og jorda tørker ikke ut så fort.

Hvor trives Astilbe?

Stelletips astilbe:

I motsetning til mange andre stauder, tåler røttene til Astilbe vinterfuktighet, og den trives best på en fuktig plass. Til og med en plassering helt mot vannkanten går fint. Astilben blomstrer rikt, både i sol og i halvskygge, og med sin anvendelighet er den derfor en verdifull joker i hagekabalen.

Skal Potentilla klippes ned?

Potentilla bør imidlertid beskjæres, hvis ikke blir busken veldig brun og stygg. Hver vår bør du beskjære noen centimeter, og eventuelle døde/brune greiner kutter du ned helt ved rota. Har hele busken blitt stygg og trenger fornying, kan du beskjære drastisk ned til 10cm, på samme måte som med spirea.

Hvor lenge blomstrer brudespirea?

Brudespirea eller Grefsheimspirea blomstrerlange buede greiner i mai. Blomstringen kan være ekstrem – hele busken blir helt hvit i en til to uker.

Skal brudespirea klippes?

Vårblomstrende busker som brudespirea, syrin og gullbusk (Forsythia) skal beskjæres etter blomstring. Dette gjelder alle busker som blomstrer før sankthans. Med andre ord går det fint å klippe nå i sommer.

Leave a Comment