Hva betyr det at tørketrommel har varmepumpe?

Tørketromler drevet med varmepumpe-teknologi, gjenbruker den varme, fuktige luften fra tørkingen. Luften ledes inn i pumpen, som avkjøler og tørker den. Deretter varmes den opp igjen og brukes på nytt i tørkeprosessen. På denne måten holdes både energiforbruket og kostnadene nede.

Hva er forskjellen på tørketrommel og kondens?

Utluftingsmodellen pumper helt enkelt den varme og fuktige luften ut av boligen, kondenstørketrommelen kondenserer vannet i luften før den sendes ut av maskinen. Det er derfor kondenstørketromler gir fra seg varmluft, og samtidig også samler vannet i enten en beholder eller via avløpsslange.

Hva er en kondenstørketrommel?

Kondenstørketromler slipper inn oppvarmet luft fra omgivelsene og er den vanligste typen tørketrommel vi har i dag. Denne typen tørketrommel trenger ikke å kobles til ventilasjonen, for vannet den trekker ut samles i en beholder som kan tømmes. Vannet i beholderen er det bare å helle ut når beholderen er full.

Hva betyr det at tørketrommel har varmepumpe? – Related Questions

Hvor mye strøm bruker en ny tørketrommel?

Årlig energiforbruk og -kostnad
Forbruk (kWt/år) Kr/år (100 øre/kWt)
Tørketrommel 8 kg: A: 176 kWt / B: 540 kWt 176 /540 kr
Vaskemaskin 8 kg: A: 50 kWt / F: 85 kWt 50/85 kr
Oppvaskmaskin: A: 50 kWt / F: 100 kWt 50/100 kr
Kjøleskap ca. 360 liter: A: 116 kWt / F: 175 kWt 116/175 kr

Hvor mye strøm bruker en tørketrommel?

En tørketrommel bruker omtrent 400 kWt i løpet av et år. Forbruket baserer seg på 167 tørkesykluser. Dette utgjør en årlig utgift på 460 kr.

Hvor blir det av vannet i tørketrommelen?

Fukten omdannes her til vanndråper, som oppsamles i en vannbeholder, som er plasert nederst på tørketrommelen. Denne vannbeholder skal tømmes for vann etter hver tørking. I noen tørketromler pumpes vannet fra den nederste vannbeholder til en beholder øverst, som er lettere å få tømt.

Hvordan tømme tørketrommel for vann?

Kondenstørketromler har en vanntank som bør tømmes etter hver tørkesyklus. Når du fjerner tanken bør du tenke på at det ikke er et lokk på åpningen av tanken og at vannet kan være varmt. Trekk ut tanken sakte ut og hold en vannrett posisjon slik at du ikke søler vann. Tøm vannet i vasken og sett tilbake tanken.

Hvordan rengjøre kondensatoren i tørketrommel?

Slik renser du kondensatorentørketrommelen
  1. For å tømme kondensatoren i tørketrommelen må apparatet være slått av.
  2. Når tørketrommelens kondensator er fjernet, skal du rense den grundig under rennende vann.
  3. Etter dette er det bare å la kondensatoren tørke, så er den klar for bruk.

Hvor lang levetid har en tørketrommel?

Før du bytter ut hvitevarene dine kan det være lurt å vurdere sannsynlig levetid, tilstand, ytelse og energiforbruk på de hvitevarene du allerede har. Utskifting etter 10 -15 år kan være et generelt råd, men er tilstanden på apparatet fortsatt god og energiforbruket relativt lavt, kan du vurdere å vente.

Hvor bør tørketrommel stå?

I stedet for å lede luften ut i det fri, resirkulerer tørketrommelen luften, så du i prinsippet kan sette den hvor som helst. Kondenstørketromler gir i fra seg en del fukt til omgivelsene, så sørg for at det er god utlufting i det rommet tørketrommelen skal stå i.

Hvor ofte bør man bytte vaskemaskin?

Ellers blir det kanskje raskt en ny runde etter ikke altfor mange år. Hos Miele testes vaskemaskinene til en levetid på 20 år, eller 10.000 driftstimer. En slik testsyklus er blant bransjens aller strengeste.

Hvor kan man ha tørketrommel?

– De fleste plasserer tørketrommel og vaskemaskin på badet eller på vaskerommet, og felles for de fleste er også at bad og vaskerom er små, sier Tor Jostein Faber, daglig leder ved Euronics, Lambertseter.

Kan man ha tørketrommel på om natten?

Huskeregler for trygg klesvask

Ikke bruk tørketrommel, vaskemaskin eller oppvaskmaskin om natten eller når du ikke er hjemme. Sjekk lofilteret etter bruk av tørketrommelen – hver gang – uansett hvilken type tørketrommel du har. Sørg for at du får vekk alt loet, og sett filteret på plass igjen.

Hva kan man ikke ha i tørketrommel?

Strømpebukser: Krymper og krølles i trommel. Bh: Varmen kan skade elastisiteten og formen, samt at spilene kan falle ut. Plagg med paljetter og påsydd pynt: Kan selv bli skadet, samt ødelegge andre plagg. Plagg i silke og ull: Trommelen vil krympe plaggene.

Kan man ta håndklær i tørketrommel?

Det meste som er laget i bomull (klær, håndklær og sengetøy) kan tørkes i tørketrommel uten problemer. De fleste plaggene kan tørkes i tørketrommel, men ikke alle. Her er en oversikt over stoffer og plagg som ikke skal i tørketrommelen.

Leave a Comment