Har Norge provinser?

Det er 10 provinser i Norge, også kalt «Fylke». De representerer administrative soner. Hovedoppgaven er infrastruktur, kulturarv, helse og kultur. Provinsene i Norge er samtidig administrative distrikter med valgte parlamenter.

Hvilken provins ligger Bangkok?

Bangkok er formelt sett ingen provins, men eget administrativt område med en egen byregjering ledet av en direktevalgt guvernør. Provinshovedstadene har samme navn som provinsen, og benevnes ofte som amphoe muang eller muang (+ navnet).

Hva heter Thailand før?

I 1939 skiftet landet navn fra Siam til Thailand.

Har Norge provinser? – Related Questions

Hva kaller man folk fra Thailand?

Thailand
Kongeriket Thailand
ราชอาณาจักรไทย Ratcha Anachak Thai
Innbyggernavn Thailender/thailending, thailandsk
Grunnlagt 28. desember 1768
Hovedstad Bangkok

Hvilken provins ligger Phuket i?

Artikkelstart. Phuket er en øy, by og provins i Thailand. Øya er lokalisert utenfor landets vestkyst i Andamansjøen. Med et areal på 543 kvadratkilometer er den landets største øy.

Hvilken provins ligger Koh Samui?

Ko Samui, også skrevet Koh Samui, (th. เกาะสมุย) er en øy i Thailandbukta, i provinsen Surat Thani i det sørlige Thailand. Befolkningen på øyen anslås til 55 000 (2009). Det er Thailands tredje største øy med et areal på 228,7 km².

Hva er hovedstaden i Thailand?

Bangkok
Thailand / Hovedstad

Bangkok er hovedstaden og den største byen i Thailand. Krung Thep Mahanakhon er samtidig det formelle navnet på provinsen Bangkok, med 5 844 607 innbyggere i 2004 og et areal på 1 568,7 km².
Provinsen grenser til naboprovinsene Samut Prakan, Samut Sakhon, Chachoengsao, Pathum Thani, Nonthaburi og Nakhon Pathom.

Wikipedia

Hva het Bangkok før?

Det internasjonale navnet Bangkok er en forenkling av Bang Makok, som byen het fram til 1785. Bang betyr på thai by/sted og makok er et thailandsk navn på et tre med ville plommer.

Hvilken religion er størst i Thailand?

Thailand har religionsfrihet. Omkring 95 prosent av befolkningen er theravada-buddhister. Muslimer utgjør cirka fire prosent, og majoriteten av disse bor i sør. Av andre religiøse grupper finner vi kristne, hinduer, sikher og ulike naturreligioner.

Hvor mange nordmenn bor i Thailand?

Ifølge NAV er det 797 norske pensjonister med bopel i Thailand, og over 1.600 nordmenn bosatt i Thailand totalt.

Hva betyr flagget til Thailand?

Fargene sies å symbolisere landet (rødt), religionene (hvitt) og monarkiet (blått). Thailand har ikke et riksvåpen i heraldisk forstand, men landets statssymbol er Garuda, en halvgud i hinduismen, buddhismen og jainismen.

Hvilke farger har flagget til Italia?

Italias flagg har tre like brede, vertikale felter i grønt (ved stangen), hvitt og rødt. Det har sine røtter i 1790-årene og ble laget etter modell fra den franske trikoloren. I sin nåværende form ble det tatt i bruk i 1946 og offisielt antatt i 1948.

Hva betyr det greske flagget?

I øvre venstre hjørne har flagget et hvitt kors på blå bakgrunn. Korset symboliserer den gresk-ortodokse kirke. Historien forteller at de ni stripene tilsvarer stavelsene i slagordet Frihet eller død på gresk. Flagget stammer fra den greske uavhengighetskrigen på 1820-tallet.

Hva betyr fargene i det tyske flagget?

Fargekombinasjonen svart, rødt og gult ble benyttet av den liberale og radikale bevegelsen på 1800-tallet og fargene ble forbundet med kamp for demokrati og nasjonal enhet mot den konservative orden som var etablert i Europa etter Wienerkongressen. Fargene svart, rødt og gult ble også benyttet av mindre tyske stater.

Hva betyr svart flagg?

Sort flagg sammen med skilt som viser utøvers startnummer Utøveren som får det sorte flagget med sitt startnummer skal stanse ved den funksjonæren som har vist det sorte flagget. Sort flagg betyr at det er noe feil på ditt utstyr, på motorsykkelen eller du har gjort noe som stevneleder vil informere deg om.

Hva betyr flagget til Japan?

Japans flagg med en rød sirkel på hvit duk bygger på århundrelange tradisjoner. Den røde sirkelen symboliserer solskiven, på japansk Hinomaru (日の丸), som også brukes som flaggets navn. Solskiven bekrefter Japan som Den oppgående sols land.

Hva heter det finske flagget?

Finlands flagg (finsk: Siniristilippu, bokstavelig «flagg med blått kors») ble 29. mai 1918 vedtatt som landets nasjonalflagg.

Hva betyr rødt hvitt og blått?

Rødt, hvitt og blått var kjent som frihetens farger, og brukt av kjente liberale stater som for eksempel Frankrike og USA, og ved å velge disse fargene signaliserte man hvilke land man ville assosiere seg med.

Hvilket land har helt grønt flagg?

Flagget til Den store sosialistiske folkerepublikken Libya (1977–2011) var ensfarget grønt, det eneste nasjonalflagget i verden uten noen form for mønster. Grønnfargen er hellig i islam, og står for denne religionen. Flagget ble tatt i bruk den 19. november 1977.

Leave a Comment