Er termisk sikte lovlig?

En dom fra Nord-Troms tingrett av 29. november 2017 gjaldt uaktsomt drap og besittelse av ulovlige våpen. Tiltalte benyttet et termisk sikte da han under revejakt skjøt og drepte en annen jeger. I avgjørelsen er det blant annet uttalt at termisk sikte er lovlig ved jakt i Norge.

Er det lov å bruke termisk kikkert?

“En termisk kikkert eller kikkertsikte innebærer ikke bruk av «kunstig lys». Bruk av slikt utstyr rammes derfor ikke av forbudet i viltloven § 20 tredje ledd andre punktum, og er dermed ikke ulovlig å bruke på jakt etter gjeldende rett.”

Hva er en termisk kikkert?

En termisk (ofte også kalt varmesøkende) kikkert er designet for å «se» varmestråling i den delen av spekteret hvor objekter avgir elektromagnetisk stråling.

Hvor kommer Pulsar fra?

PULSAR er en del av Yukon Advanced Optics Worldwide, med hovedkontor i Litauen (EU).

Er termisk sikte lovlig? – Related Questions

Hvordan fungerer nattkikkert?

Bemerk at mens en «vanlig nattkikkert» også benytter IR-stråler, så er dette indirekte IR-stråler fra verdensrommet/solen/IR-kilde som treffer objektet og så går til kikkerten. Et «varmekamera» eller termisk kamera/kikkert benytter strålen som går direkte fra objektet til kikkerten.

Hva er et termisk kamera?

Et varmesøkende kamera (også kalt varmekamera, termografisk kamera, infrarødt kamera eller termograf) er en enhet som danner bilder ved å bruke infrarød stråling, på samme måte som et vanlig kamera danner bilde ved å bruke synlig lys.

Hva betyr termisk?

Termisk er det som angår temperatur eller varme.

Hva gjør en termisk relé?

Termisk motorvern (hovedsakelig kalt et termisk relé) er en type automatisk bryter som benyttes i forbindelse med elektriske motorer for å hindre at viklingene inni motoren blir ødelagt dersom strømmen blir større enn innstilt strømstyrke, ved overbelastning av motoren eller lignende.

Hva er termisk varme?

I fysikken regnes termisk energi som den delen av energien i et stoff (for eksempel et legeme) som skyldes mikroskopiske, uordnede bevegelser av stoffets molekyler. Denne form for energi er karakterisert ved at den varierer i takt med temperaturen til stoffet, til forskjell fra for eksempel stoffets kjemiske energi.

Hva er termisk analyse?

Termisk analyse er en undersøkelse av de termiske egenskapene hos et materiale. Dette er en gren av materialvitenskapen, der man ønsker å finne ut hvordan materialer oppfører seg ved ulike temperaturer eller når de blir utsatt for temperaturforskjeller.

Hva er det beste kameraet?

De beste kameraene til hobbyfotografi
  • Sony A7 IV. En nærmest perfekt allrounder som utmerker seg både innen video- og stillbilder.
  • Fujifilm X-T4. Det beste allround-kameraet for folk flest.
  • Canon EOS R6. Et supert kamera med funksjoner i toppsjiktet.
  • Nikon Z6 II.
  • Fujifilm X-S10.
  • Nikon Z5.
  • Olympus OM-D E-M10 Mark IV.
  • Nikon Z fc.

Hvordan fungerer et digitalt kamera?

I et digitalkamera føres det lyset som danner motivet inn på en lysfølsom bildebrikke eller bildesensor, som er oppdelt i et antall kvadratiske bildepunkt eller piksler. Lysstyrke og farge avleses digitalt for hvert bildepunkt. Antall piksler utgjør kameraets oppløsning. Oppløsninga oppgis vanligvis i megapiksler, dvs.

Hvordan fungerer IR kamera?

Et IRkamera er meget temperaturfølsomt, og enkelte IRkamera ser temperaturforskjeller på under 0,05 grader. Teknikken inne i kamera omdanner disse infrarøde strålene til et svart/hvitt bilde der det varmeste er lysest og en software i kameraet kan i tillegg legge til farger ved forskjellige temperaturer.

Hva er PIR bryter?

En PIR – detektor registrerer infrarød stråling / varmestråling fra alle typer objekter. Disse svake signalene forsterkes i PIR – detektoren slik at de kan aktivere et relé eller en triac i detektoren.

Hva er FLIR kamera?

FLIR er verdensledende innen infrarøde kameraer og har over 30 års erfaring med termiske bildeløsninger. FLIR Systems marknadsfører et komplett sortiment av infrarøde kameraer for de mest krevende maritime bruksområder.

Hva er IR signal?

Infrarød (IR) stråling er elektromagnetisk stråling av bølgelengder lengre enn synlig lys, men kortere enn mikrobølger. Navnet kommer fra det latinske ordet infra som betyr under og rød som er den fargen innenfor spektret av synlig lys som har den lengste bølgelengden.

Leave a Comment