Er tannbleking skadelig for tennene?

Tannbleking er ikke farlig, så lenge det gjøres riktig og i samråd med tannlege. Tannbleking er ikke farlig for kroppen din, og anbefales ikke for kvinner som er gravide eller ammer. Før du tyr til tannbleking, snakk uansett med tannlegen din, så dere får utelukket noen ting.

Hvor mange dager er vanlig ved tannbleking?

Etter at tannblekingen er gjennomført, er det tid for å nyte resultatet. Det varierer hvor lang tid det tar før ønsket resultat oppnås. De fleste vil være fornøyd med effekten etter 10-12 dager.

Hvilken måte er skånsomt å hvitte tennene på?

Hvordan fungerer tannbleking? Tannbleking fungerer på den måten at virkestoffet i blekemidlet bryter ned fargepigmenter som er i og under tannoverflaten i emaljen. Som et resultat blir tennene lysere. Det virksomme stoffet er hydrogenperoxid.

Er tannbleking skadelig for tennene? – Related Questions

Er munnskyll bra for tennene?

Munnskyllevann tas for å forebygge hull i tennene, det beskytter tenner og tannkjøtt mot bakterier og reduserer bakteriebelegget.

Kan man drikke kaffe når man bleker tenner?

I to dager etter blekingen anbefaler vi deg sterkt å unngå drikke kaffe, rødvin og inntak av mat/drikke med sterke fargestoffer. Dersom du ikke overdriver bruk av kaffe, te og røyk vil effekten av tannblekingen vare opp til ett år. Det er fullt mulig å kjøpe mer blekemiddel om du ønsker å bleke tennene mer.

Hva er det verste for tennene?

Velg vann eller te. Både sukker og syre er altså skadelig for tennene, men aller verst er drikke med en kombinasjon av syre og sukker. – Eksempler på dette er brus med sukker, sportsdrikker og juice.

Er epler bra for tennene?

Den sprø teksturen av knaskefrukt og grønnsaker kan hjelpe til med å skrubbe vekk plakk på tennene. De kan også øke produksjonen av spytt, som hjelper til med å nøytralisere syren i munnen. Epler, pærer, seleri og gulrøtter er gode alternativer.

Er melk bra for tennene?

– Vi vet at melk er bra for tennene fordi melk inneholder mineraler som tennene trenger, blant annet kalsium og fosfor. Disse stoffene tas opp i kroppen når vi drikker melk, og kommer tennene til gode via fordøyelsessystemet.

Hvordan styrke emaljen på tennene?

Vent en time med å pusse tennene etter inntak av syrlig mat og drikke. Bruk myk tannbørste og ikke børst for hardt. Skyll regelmessig med fluor. Fluor vil styrke emaljen og forebygge videre skader.

Er gulrot bra for tenner?

Gulrøtter

Spytt bidrar til å nøytralisere enzymer og syre som oppstår i munnen når du for eksempel spiser sukkerholdig mat. Derfor er det lurt å spise en gulrot i ny og ne, for å forebygge skader på tennene. I tillegg til at det er sunt, da.

Hva kan man gjøre med gule tenner?

Om du mener at tennene dine er unormalt gule, har hvite flekker eller misfarging som plager deg, bør du snakke med tannlegen eller tannpleieren din om det. For de fleste vil god rens på tannklinikken og tannpuss hjemme være nok til å holde tennene pene.

Er knekkebrød bra for tennene?

Det bidrar til et stabilt blodsukker, gir god metthetsfølelse, er godt for tennene, er viktig for tarm bakteriene våre, kan senke kolesterolet og reduserer risikoen for å få tykk tarmskreft. Voksne personer anbefales å spise 25 til 35 gram kostfiber per dag.

Er Farris bra for tennene?

– Det er ikke kullsyren som er farlig for tennene, sier tannlege Britt Håvardstun. Dette støtter også tannlege Kjersti Refsholt Stenhagen, som har tatt doktorgrad i tannerosjoner: – Kullsyren skader ikke tenner eller tannkjøtt.

Er potetgull skadelig for tennene?

Litt potetgull eller et rundstykke kan faktisk være like skadelig for tennene dine som en sjokoladekjeks. Alle karbohydrater brytes nemlig ned til enkle sukkerarter og ender opp som plakk etter at bakteriene har gått til angrep. Plakk er den vanligste årsaken til tannkjøttsykdom og tannråte.

Er honning bra for tennene?

Selv om honning er et såkalt «naturlig» alternativ til hvitt sukker, så er den ikke bedre for tennene – tvert i mot. En sammenligning mellom inntak av kumelk, sukkervann, cola og honning på rottetenner viste at cola og honning var mest skadelig for tennene med hensyn på hulldannelse (karies) og erosjon av tannemaljen.

Leave a Comment