Er serum nødvendig?

Er du ung eller har en problemfri hud kan du klare deg uten et serum. Vil du derimot øke effekten av din daglige hjemmepleie, eller behandle pigmentering eller acne er et serum nødvendig.

Hvor skal man bruke serum?

Serum påføres etter rens og toner, men før fuktighetskrem eller olje gjerne både morgen og kveld. Det er viktig at serum påføres i denne rekkefølgen da det vil virke best på nyrenset hud, men at porene bør lukkes før du påfører huden noe som helst.

Når skal serum på?

Når påfører man serum? Serum brukes alltid etter rens og toner, men før fuktighetsgivende dag- eller nattkrem. Dersom du bruker flere ulike serum bør de påføres etter prinsippet ”lettest konsistens nærmest huden”, altså at et oljeserum alltid påføres etter et vannbasert serum.

Er serum nødvendig? – Related Questions

Skal man bruke serum på kvelden?

Serum brukes på nyrenset hud og før nattkrem. Bruk gjerne serum i samme serie som dag- og nattkrem for en ekstra god effekt.

Er toner og serum det samme?

Hvis din rens skal etterfølges av en toner, skal dette skje etter at rensen er fjernet. Påfør et serum, konsentrat eller ampulle etter at toneren er påført. Disse produktene skal virke i dybden og har ingen beskyttende effekt Se våre serum og ampuller her.

Kan man bruke serum alene?

Kan serum brukes alene eller kun med ansiktskrem? Serum og oljeserum bør brukes som en del av dine daglige skjønnhetsrutiner for at du skal få en vakker glød i ansiktet. Det er likevel ingenting i veien for at du kan påføre noen dråper alene i løpet av dagen. Det kan være en fin måte å friske opp tørr hud.

Hvordan tar man på serum?

Serum påføres ren hud og masseres lett inn i huden i ansiktet og på halsen. Serumet absorberes raskt, og du kan derfor påfør dag eller nattkrem ganske umiddelbart. Serum er høy konsentrerte produkter og derfor drøye i bruk. Et pump eller et par dråper er ofte nok.

Hvorfor serum ansikt?

Et ansiktsserum kan imidlertid bestå av flere aktive ingredienser og kan være mer konsentrert. Serum er derfor perfekt for moden hud og for å bekjempe spesifikke hudproblemer som fine linjer og rynker. Hudens immunforsvar blir sterkere, samtidig som serumet kan ha en veldig god anti-aging effekt.

Hva bør et serum inneholde?

Huden trenger begge, og sammen blir de best. Serum er krutt, og inneholder opp mot 70% mer virkestoff sammenliknet med en krem. Krutt gir ikke direkte pleie til huden og derfor behøves litt kjærlighet i form av en god ansiktskrem over. Ansiktsserum er ofte mer tyntflytende enn krem.

Hvorfor bruke C vitamin serum?

Mange av egenskapene Cvitamin har som hudpleieingrediens er knyttet til at dette er en viktig antioksidant. Antioksidanter beskytter huden mot frie radikaler som blant annet bidrar til hudaldring. Cvitamin brukes også for å gi huden et jevnere utseende og jevnere hudtone.

Hvordan bruke vitamin C serum?

Hvordan bruker du Vitamin C? Påfør et par dråper på huden hver dag, og masser forsiktig inn i huden. Det trekker bedre inn når huden er nyrenset, og fordi serum er det som trekker lengst ned i hudlaget, er det best å ta det på, FØR man påfører kremer, solfaktor og makeup.

Hvorfor skal man bruke toner?

En toner, også kalt ansiktsvann, er et hudpleieprodukt som delvis brukes til å fjerne overflødig olje fra huden, men også til å myke opp huden og gi den fin glød. Men tonerens viktigste oppgave er å balansere hudens pH-verdi og hjelper dermed etterfølgende produkter som påføres med å trekke inn i huden.

Hva er forskjellen på serum og Essence?

Essence virker, akkurat som serum, i dybden av huden din, takket være mindre molekyler. Essence har dessuten evnen til å gjøre den etterfølgende hudpleien enda mer effektiv. Hvordan brukes den? Du bruker essence etter rens, men før ditt vanlige serum i hudpleierutinen.

Er toner og Micellar Water det samme?

Toner er et hudpleieprodukt som balanserer pH-verdien etter at du har renset huden. Den kan også redusere store porer. Toner er altså ikke en ansiktsrens på samme måte som det micellar cleansing water er. Toner bruker du etter at du har renset ansiktet og før du bruker de andre hudpleieproduktene dine.

Skal man skylle av toner?

Toner må verken skummes opp eller skylles av, og er derfor perfekt når du bare skal slenge fra deg sekken og dra videre til et møte eller en fest. I et knipetak kan du erstatte en full ansiktsvask med litt toner og friske opp huden betraktelig mer enn bare en skvett kaldt vann ville gjort.

Er peeling bra for huden?

Peeling er en effektiv skjønnhetskur for alle hudtyper. Når du peeler huden, fjerner du det øverste laget med døde hudceller, renser porene og stimulerer til dannelsen av nye hudceller. Det får huden din til å se friskere og sunnere ut, og du reduserer forekomsten av kviser og uren hud.

Hva trenger man i en hudpleierutine?

Den optimale pleie til en normal hud er en rutine som består av rens, skintonic, serum, dagkrem og om natten en nattkrem. En fuktmaske kan med fordel brukes et par ganger i uken, evt. som en nattmaske. Du kan velge hvilket som helst renseprodukt når du har en normal hudtype, avhengig av hva du liker.

Hvor ofte kan man bruke toner?

En toner brukes etter din rens, og før serum/krem. En toner skal være en del av din daglige rutine. Det finnes flere tonere – alt i fra hudtype, hudtilstand og behov. Noen tonere er mere egnet for fet/kombinert hud, mens andre egner seg for den tørre huden.

Kan man bruke serum morgen og kveld?

Ettersom serum er tyntflytende skal det alltid brukes før en tykkere dag/nattkrem. Velg serum med ingredienser basert på hvilke utfordringer din hud har, og bruk gjerne ulike typer serum morgen og kveld.

Leave a Comment