Er ølsalget åpent lille julaften?

Er det lov å selge øl på julaften?

Julaften er ølsalget åpent fra 08:00 – 18:00. Første juledag er ølsalget stengt. Andre juledag er ølsalget stengt.

Kan man kjøpe øl i butikk på julaften?

Det er altså åpnet for salg nyttårsaften- ikke alle butikkene vil ha åpent da, det anbefales å sjekke for den enkelte butikk på Vinmonopolets nettsider. Enkelte av de mindre butikkene kan ha avvikende åpningstider. Det er ikke tillat å selge alkohol på julaften.

Er alkoholsalget stengt på julaften?

Utgangspunktet for Vinmonopolets åpningstider er at polet er stengt på helligdager og har kortere åpent på lørdager og dager før helligdager (med unntak for dagen før Kristi himmelfartsdag). Det er også stengt på julaften, selv om det per definisjon ikke er en helligdag.

Er ølsalget åpent lille julaften? – Related Questions

Når stenger ølsalget 2022?

Salg og utlevering av drikk som nevnt i første ledd er likevel forbudt etter kl. 20.00 på hverdager, og etter kl. 18.00 på dager før søn- og helligdager unntatt dagen før Kristi Himmelfartsdag.

Er butikkene stengt lille julaften?

– De fleste butikkene holder åpent til klokken 23 lille julaften, klokken 15 eller 16 på juleaften og klokken 18 på nyttårsaften. Normalt er søndagsåpne butikker åpne på helligdager, men de fleste søndagsåpne butikker har også stengt 1. juledag.

Når stopper ølsalget i dag?

Det følger av alkoholloven at salg av alkoholholdig drikk kan skje fra butikk fra kl 08.00 til kl 18.00. På lørdager og dager før helligdager skal salget stenge kl 15.00. Kommunen kan utvide salgstidene til kl 20.00 på hverdager og kl 18.00 på lørdager og dager før helligdager.

Når slutter alkoholsalget på butikker?

Alkoholloven sier at salg av alkohol, både i butikk og på polet, skal slutte klokken 15.00, og senest 18.00, på dager før søndager og helligdager.

Når åpner alkoholsalget i Norge?

Alkoholloven § 3-7 regulerer når det er adgang til å selge alkoholholdig drikk. Av bestemmelsen fremgår det at salg av alkohol med høyst 4,7 volumprosent alkohol kan skje i fra kl. 08.00 til 18.00, og fram til kl. 15.00 dager før søndager og helligdager (med unntak av dagen før Kristi Himmelfartsdag).

Når stenger ølsalget på Kiwi i dag?

Den enkelte kommunene kan imidlertid forkorte eller utvide dette, men det er aldri lov å selge alkohol etter kl. 20 på hverdager, og kl. 18 på lørdager, samt dager før helligdager.

Når stenger polet på lille julaften?

Alle Vinmonopol er stengt på julaften og nyttårsaften i tillegg til helligdagene i julen. Samtlige butikker har åpent til kl 18 på lille julaften, og de aller fleste holder åpent til kl 18 den 30. desember.

Hvorfor stenger ølsalget så tidlig?

Tidene for salg av alkohol skal altså være med på å begrense samfunnsmessige og individuelle skader av alkoholbruk. Den preventive effekten er så klart viktig, for ikke alle klarer å holde kontrollen på sitt eget forbruk av alkohol, og ender som misbrukere.

Er det åpent 1 januar?

januar. Skoler, butikker, bedrifter, de fleste restauranter og kulturtilbud som kino, teater og utesteder er stengt på offentlige fridager som nyttårsdagen. «Brustad-buer», bensinstasjoner, noen hurtigmatsteder og en og annen kiosk holder åpent.

Er 2 juledag en rød dag?

I julen er det 1. juledag, 2. juledag og 1. nyttårsdag som regnes som helligdager.

Er noe åpent 2 juledag?

På julaften skal faste utsalgssteder stenge kl. 16, og de skal også være stengt 1. og 2. juledag.

Er julaften en arbeidsdag?

Julaften er en arbeidsdag og man har i utgangspunktet ikke krav på fri denne dagen. Dersom man ikke arbeider julaften, skal denne som utgangspunkt tas ut som en vanlig feriedag. Arbeidsmiljøloven § 10-10 gir imidlertid rett til fri etter klokken 15 på julaften.

Hva gjør man på lille julaften?

Lille julaften, 23.

Mange familier har egne tradisjoner denne kvelden, som å pynte juletreet og lage pepperkakehus, og mange spiser risengrynsgrøt med sukker, kanel og smørøye. I grøten gjemmer vi en mandel, og den som finner mandelen i sin porsjon, vinner en marsipangris!

Hvor lenge jobber man lille julaften?

I 2020 havner lille julaften på en onsdag. Dette er ikke en offentlig hellig- eller høytidsdag, noe som innebærer at denne dagen regnes som en ordinær arbeidsdag med ordinære betingelser.

Hvordan fri på julaften?

Julaften er en ordinær arbeidsdag. Det vil si at man i utgangspunktet ikke har krav på fri. Rett til fri på julaften kan derimot følge av tariffavtale, lokal særavtale, arbeidsavtale eller etablert praksis i bedriften. Uten slik avtale må fri på julaften eventuelt tas ut som feriedag.

Er det 100% på julaften?

Arbeidstid og lønn på julaften, romjul og nyttårsaften

Når arbeidet slutter kl. 13.15, regnes dette som hel dag og skal betales med ordinær lønn. Arbeid etter kl. 13.15 godtgjøres med 100 % tillegg.

Leave a Comment