Er kaprifol vintergrønn?

En fin eviggrønn variant er Vintergrønn kaprifol. Denne kan bli flere meter høy og den trives både i sol og i skygge. Den blomstrer fra juni til september og på høsten får den flotte, røde bær. De fleste kjenner til hvor nydelig kaprifolen dufter.

Hvordan stelle kaprifol?

Vann regelmessig – kaprifolen må ikke tørke ut
  1. Hold deretter øye med kaprifolen din og vann den med jevne mellomrom.
  2. Gjødsle kaprifolen din på våren, med fullgjødsel eller naturgjødsel og gjerne en gang på forsommeren også.

Hvordan få kaprifol til å trives?

Kaprifol kan dyrkes i all vanlig veldrenert jord. Noe leireholdig jord, slik at den holder godt på fuktighet vil de trives med. De kan gjerne plantes slik at det er skygge nederst, og sol i toppen.

Er kaprifol vintergrønn? – Related Questions

Hvor giftig er kaprifol?

Kaprifol (Lonicera caprifolium) er en plante med irriterende plantesaft. Ta kontakt med Giftinformasjonen (22 59 13 00) dersom barnet har spist mer enn 10 bær fra kaprifol.

Hva er forskjellen på vivendel og kaprifol?

Vivendel er svært lik den innførte prydplanta (ekte) kaprifol, men kan skilles på at de to bladene like under blomsterstanden er frie hos vivendel, mens de er sammenvokste hos kaprifol.

Hvordan redde visnet plante?

Brune og visne blader

Hvis plantens blader er knastørre og brune har du høyst sannsynlig glemt å vanne de. Inntil jorden er fuktig igjen kan du i begynnelsen gi plantene så mye vann at det med det samme siger ut av pottens bund. Selvom planten i nærmest skriker etter vann skal du dog også passe på å ikke drukne den.

Hvor dypt skal kaprifol plantes?

Plantehullet til klatreplanter bør være ca. 50 cm dypt og 50 cm i diameter, og jorden bør løsnes i bunnen. Sett plantene i samme høyde som pottehøyden, men noen få arter som blomstrer sent, bør plantes 10-15 cm dypere.

Hvordan få buksbom til å vokse?

klippet gress som både tilfører næring og holder overflaten fuktig. Forbedre jorden med kugjødsel på våren, og komplettere med langtidsvirkende gjødsel ved vekststart. Unngå å gjødsle sent på sommeren og høsten. En buksbom som ikke beskjæres vil vokse opp til en tett og noe bred busk.

Hvordan redde Fiolinfiken?

Fiolinfiken har hvileperioden sin om vinteren, og for å unngå bladfall bør den ikke flyttes. Fiolfiken kan beskjæres for å beholde størrelsen, dette gjøres om våren. La jorden tørke mellom vanningene, vann deretter godt så all jorden blir våt. Dusj bladene en gang i uken, så trives den ekstra godt.

Hvorfor mister fiolinfiken blader?

Hvorfor mister planten bladene? Bladfall hos fiolinfiken er kort fortalt et tegn på at planten ikke har det bra. De vanligste grunnene til frastøtte blader er overvanning eller flytting.

Kan man ta avlegger av fiolinfiken?

Planter med stammer, for eksempel gummifiken, fiolinfiken eller paraplytre, klippes ca. en centimeter under et av bladene. Det er viktig at grenen er grønn der du klipper, en barklagt stamme vil ha vanskeligere for å klare seg.

Hvorfor mister Coleus blader?

De viktigste stikkordene er god plass til røttene, mye vann og tilgang på næring. Nye blomster kan føre til at planten mister mye av fargene i bladene, så disse kan du med fordel fjerne fortløpende. For å fremme veksten bør du regelmessig klippe planten – du vil da oppleve at den også blir tettere og frodigere.

Hvordan ta vare på Coleus om vinteren?

Coleus ute og inne

I en krukke på terrassen blir den praktfulle planten ekstra dekorativ; gjerne i kombinasjon med skjønne sommerblomster. Bare pass på at du ikke planter den ut før frosten har sagt takk for seg. Coleus tåler ikke kulde; vinter og tidlig vår må tilbringes i vinduskarmen eller på stuebordet.

Hvordan behandle Coleus om vinteren?

Du kan klippe av en gren på ca 20 cm av planten din og fjerne de nederste bladparene. Gjør så klar en ny potte med litt sandholdig jord, gjerne så- og kaktusjord. Dette sikrer god drenering.

Kan man klippe Coleus helt ned?

Coleus er en praktfull plante som vokser villig, som lett kan fornyes og tåler å klippes ned.

Hvordan få en fin coleus?

Coleus / Praktspragle / Telemarksjente
  1. Coleus trenger vann flere ganger i uken, den trenger næring ila vekst sesongen og den tåler best halvskygge.
  2. Du kan enkelt knekke av eller klippe av en stilk og sette i vann.
  3. I varme måneder vil Coleus dyrket i potter utendørs trenge vanning en eller to ganger om dagen.

Er Praktspragle flerårig?

Dekorativ bladplante som trives i sol til halvskygge. Planten er flerårig, men kan kun overvintre ved frostfri plassering.

Når kan coleus stå ute?

Stelleråd for Coleus

På sommeren kan du plante den ut, men den tåler ikke kjølige netter. Vent til det er over 10 grader døgnet rundt, og sett den ut gradvis. Praktspraglen trenger å venne seg til å stå ute både når det gjelder temperatur og lys, hvis ikke kan den få kuldeskader eller bli solbrent.

Kan Praktspragle overvintre ute?

Fakta om Coleus – praktspragle

Kan plasseres både innendørs og utendørs i sommersesongen.

Leave a Comment