Er det sunt å spise plommer?

Plommer, på lik linje med mange andre frukter, har et lavt fettinnhold og høyt innhold av kostfiber som fordøyelsen liker. Det er gunstig for deg som vil passe vekten og som vil spise sunt. Helsedirektoratet anbefaler at vi spiser «5 om dagen» av frukt og grønt.

Er plomme en frukt?

Plomme (Prunus domestica) er en steinfrukt med glatt skall og søtlig smak som vokser på et treslag i slekten Prunus. Plommetreet er en kulturplante som har oppstått som en hybrid mellom de viltvoksende artene kirsebærplomme (P. cerasifera) og slåpetorn (P.

Hvordan planter man plommer?

Ta sikte på å grave opp en grop som skal være rundt 50 cm dyp, med en diameter på rundt 1,5–2 meter. Om du har en plass med naturlig helning i hagen din, er dette optimalt for drenering, men ellers kan du med fordel lage en liten forhøyning som du deretter planter treet på.

Er det sunt å spise plommer? – Related Questions

Kan plommetre stå alene?

Den er selvfertil og kan stå alene i hagen din om du ikke har plass til flere.

Kommer plommer hvert år?

Det er ikke like mye plommer hvert år, men mitt kjære Victoria plommetre kommer trofast med frukt hvert bidige år. På de 12 årene jeg har hatt hagen tror jeg det kanskje er 2 år hvor det har vært lite, men aldri ingenting. De to unntakene hang sammen med kuldeperiode under blomstringen, og er derfor ikke treets skyld.

Når er det best å plante plommetre?

Du kan plante plommetre både vår og høst. Det anbefales imidlertid å plante det nye treet ditt om høsten, når jorda fortsatt er fuktig.

Hvordan få en Plommestein til å spire?

At de skal blandes med lett fuktet sand og settes i kjøleskap i 3 mnd. Etter det vil de spire. Dette er for å etterligne en naturlig vinter, hvor plommene faller ned på bakken, fruktkjøttet råtner, og steinen spirer naturlig på våren, om den har betingelsene.

Hvordan plante plommetre fra stein?

Re: plante frø/stein fra plomme og morelle

For å få steinfrukt til å spire skal kun fruktkjøtt fjernes fra frøet. Legg steinene i sand som er fuktig, ikke våt. Sanda kan være i en boks med lokk eller plastpose. Steinene må ligge begravd i sanda.

Hvordan plante plomme stein?

Når du planter et plommetre bør du sørge for minst 40 cm jorddybde. Fyll hullet med sand eller sandblandet jord nederst, mens de øverste 30 cm bør være fin kompostjord. Sanden fungerer som et vannreservoar i tørkeperioder. Ikke plant plommetrær for tett, minst 1 meter mellom hvert tre.

Hvor trives plommetre?

Plommetreet vil ha behov for luftig og veldrenert matjord som gjerne kan inneholde litt sand og stein. Den vil også gjerne ha et godt drenert jordsmonn, for den liker ikke å stå lenge med røttene i vann. Planter du i en naturlig helning er det optimalt.

Hvordan unngå mark i plommer?

En effektiv feromonfelle som fanger de små viklerne som lager “mark” i frukt. Mark i plommer skyldes et sommerfugllignende insekt som kalles en vikler. Ved å sette opp en viklerfelle i frukttreet så kan problemet med viklere forebygges og bekjempes.

Hvor lang tid tar det å få plommer?

Treet bærer nok frukt litt ujevnt år om år, og det kan gå none år etter planting før treet kommer med normalt med frukt.

Skal plommer i kjøleskap?

Steinfrukt (plommer, moreller, kirsebær) og bær høstes nær innpå naturlig fullmodning, og kan derfor oppbevares i kjøleskapet. De aller fleste grønnsaker skal ikke gjennom en modningsprosess, og kan derfor med fordel oppbevares i kjøleskapet.

Hvor mange plommer kan man spise?

1-2-3 plommer om dagen

Hver plommetype inneholder en helt egen sammensetning av næringsstoffer og plantestoffer, så varier gjerne mellom ulike farger og typer av plommer. Og husk at de skal spises med skallet på! Det er nemlig skallet som er rikest på antioksidanter.

Skal plommer stå kaldt?

Frukten holder seg fint i minst en uke, ofte mer, avhengig av hvor moden den er når du legger den inn i kjøleskapet. Pass på at de ikke ligger kaldere enn 0 °C, da kan de bli skadet.

Hvilke frukt bør ikke ligge sammen?

Epler, pærer, plommer, tomater og tropiske frukter produserer etylen, og bør derfor ikke ligge for nært andre frukter, som for eksempel bananer som er følsomme for gassen.

Hvordan skal plommetre beskjæres?

Når man skal beskjære plommetre er det viktig at grener beskjæres riktig. Kuttet skal gå helt ned til grenen/stammen den vokser ut fra. Studer festet til grenen og se om du ser en ring helt inne på stammen også kalt grenkragen. Ikke kutt i grenkragen da sår leges fortere om denne får bli igjen på stammen.

Når skal plommer plukkes?

Nå tester forskerne i NIBIO ut et måleinstrument som gjør det lettere å avgjøre når plommene bør plukkes. For å vurdere om en plomme er moden og bør høstes kan en se på farge og fasthet. Når klorofyllet begynner å brytes ned og frukten går fra grønn til gul farge, er plommen klar.

Leave a Comment