Er det søknadspliktig å sette opp flaggstang?

Flaggstang over 9 meter er søknadspliktig. Flagganlegg og mer enn en flaggstang på eiendommen er også søknadspliktig.

Hvor mye koster en flaggstang?

Det aller billigste av flaggstenger er standard flaggstang på 6 meter. Dette koster 5.140,- kr., mens en bar på 18 meter har en pris på 27.100,- kr. Alle priser inkluderer mva. Det er mange lengder å velge mellom i mellom, så du må ganske enkelt bestemme hvilken lengde som passer deg best.

Hvor på tomten skal flaggstangen stå?

Hvor skal du plassere den? Når du først får deg flaggstang, er det hyggelig om den synes! Flaggstenger plasseres gjerne slik at de synes godt fra adkomsten til huset. Er dette midt i utsiktsfeltet til naboen, vil vi også anbefale å høre med dem før du setter den opp.

Hvor stor skal en flaggstang være?

Typiske høyder
Bygningstype Anbefalt høyde
Villa 10-16m
Hytte 8-12m
Gårdsbruk 12-18m
Bedrifter, Off. bygninger, Bensinstasjoner, Veikroer 10-16m

Er det søknadspliktig å sette opp flaggstang? – Related Questions

Hvordan få lagt ned en flaggstang?

For å ta ned stangen, må den nederste bolten løsnes. Legg stangen på bukker mens du jobber med den (bildet). Dere bør nok være to for å ta ned selve flaggstangen, som ofte er tung, men det holder å være én person for å vaske eller male en stang. Flagglinen kan du ta av og vaske når du først har stangen nede.

Hvordan feste flaggstang?

Slik fester du flaggstanga trygt

Ved fundamentering i fjell borer du hull til boltene om lag 3 mm videre enn boltens diameter. Fyll med tyktflytende sementmørtel før du driver ned bolten. Du kan gjerne bruke epoksymørtel eller ekspanderende mørtel.

Hvor stort skal et flagg være i forhold til flaggstangen?

Mange lurer på hvilken størrelse de skal ha på flagget. Dette er det et enkelt svar på: Flagget skal være 1/3 så langt som flaggstangen. Er flaggstangen ni meter, skal altså flagget være 3 meter langt.

Hvor lang vimpel til 8m stang?

Hvilken høyde skal flaggstangen ha?
Høyden på huset Høyden på flaggstangen Vimpel
4 m 6 m 250 cm
5 m 8 m 250 cm
6 m 9 m 300 cm
7 m 10 m 350 cm

Er det lov å flagge med andre flagg privat?

Det er ikke forbudt å flagge offentlig med et annet flagg enn det norske.

Hvordan måle lengden på flaggstang?

Vi må huske at målingen starter ved øynene til den som står med sikteskiva, så man må finne og ta hensyn til denne høydeb. Og vi må være oppmerksomme på at vinkelen som blir markert på sikteskiva er den samme som vinkelen mellom flaggstanga og siktelinja. Dette blir høyden til flaggstanga i meter.

Hvilken type flaggstang?

Valg av høyde – 12m mest solgt

Herskapelige hus eller store eiendommer går opp til 14-16m flaggstang. Til småbruk passer 12-14m. For tradisjonelle gårder med driftsbygninger er 16m mest vanlig. Til skoler passer det med 16m flaggstang, og bedrifter 9m eller 12m.

Når skal man bruke vimpel?

Vimpel er et smalt, vanligvis trekantet flagg eller stander som, heist i mast eller flaggstang, brukes i flaggsignalering for angivelse av eierforhold eller av dekorative årsaker. Vimpel i nasjonalfarger anvendes mer uformelt enn nasjonalflagget og kan være heist døgnet rundt.

Hvor mye vind tåler en flaggstang?

Formenta produserer markedets mest solide flaggstenger. Flaggstengene er testet av SP, Sveriges Provnings- och Forskningsinstitut i ekstreme vindstyrker men da uten flagg i stangen. Det gis 10 års garanti på stang og feste. Maks anbefalt vindstyrke med flagg i stangen er 16 m/s.

Kan man flagge på hytta?

Værsågod. Som privatperson kan man flagge når man vil. Bursdager, mandager, grådager og flaggdager. – Det følger ikke med noen plikter når man kjøper flaggstang, sier Thea Andenæs i Flaggstang Spesialisten AS til DinSide.

Leave a Comment