Er det lurt med fastpris?

Fastpris kan lønne seg i enkelte scenarioer hvor spotpris blir mye høyere enn strømleverandørene hadde sett for seg. Strømselskapene tar nemlig en kalkulert risiko når de tilbyr fastpriser – de gambler på at spotprisen skal ligge under det du betaler i fastpris.

Hva er strømprisen i dag time for time?

15.00-16.00
Klokkeslett Pris per kWh
07.00-08.00 67,81 øre Øvre
08.00-09.00 71,82 øre Øvre
09.00-10.00 75,34 øre Øvre
10.00-11.00 71,47 øre Øvre

Er det noen som tilbyr fastpris på strøm?

Grunnet den pågående situasjonen i strømmarkedet finnes det i november 2022 ingen tilgjengelige fastprisavtaler. Enkeltvise unntak finnes i Nord-Norge. Det er fremdeles tusenvis av kroner å spare ved å bytte til en bedre og billigere spotprisavtale.

Er det lurt med fastpris? – Related Questions

Hvilke strømavtaler lønner seg?

Hvis du har økonomi til å følge de naturlige svingningene i kraftprismarkedet, bør du velge en spotprisavtale. Hvis prisene på kraftbørsen faller betaler du mindre, og dersom prisene stiger betaler du mer. Spotprisavtaler er det de fleste eksperter anbefaler og er billigst over tid.

Hvem har billigst strøm 2022?

Hvem har billigst strømavtale med fastpris? billigste fastpris strøm november 2022
Strømleverandør Bindingstid Pris per kwh*
1. Polar Kraft 5 år Fra 0,78,-
2. Lyse Energi 3 år Fra: 0,80,-
3. Rauma Energi Kraft og Bredbånd AS 3 år Fra: 0,95,-

Kommer strømprisene til å gå ned?

Høsten er den årstiden med mest nedbør. Om regnet innfrir, vil strømprisene kunne litt ned på nyåret: – Vi er fullstendig avhengig av regn i Sør-Norge. Med normale nedbørsmengder til høsten vil vi kunne få priser på rundt 2,5 til 3 kroner per kWh mellom januar og mars 2023, anslår kraftanalytikeren.

Er spotpris lik for alle strømleverandører?

Spotprisen er like for alle strømleverandører i Norge. I tillegg kommer et påslag på strømprisen i øre per kilowattime og/eller kroner per måned. Strømregningen din varierer derfor med både forbruket ditt og prisene time for time.

Hva koster det å bryte fastpris strøm?

Du kan si opp en fastpris strømavtale men ofte må du betale et oppsigelsesgebyr. Et bruddgebyr på en fastpris strømavtale kan ligge mellom 200 kroner og opptil 2000 kroner. Forbrukerombudet og Energi Norge har utformet en modell for hvor mye strømselskapene kan ta betalt i bruddgebyr.

Hva er forskjell på fastpris og spotpris?

De aller fleste i Norge i dag betaler spotpris, som betyr at prisen svinger etter markedet, time for time. Bare 3,6 prosent av oss har fastpris – altså at man har bundet strømprisen til et fast beløp pr. kilowattime. Denne avtalen har bindingstid, av varierende lengde.

Hvem har den beste strømavtalen?

Kraftriket, LOS, Elekt og Talkmore Strøm har de beste strømavtalene så langt i november. Norske strømkunder har kåret de beste strømavtalene i november.

Hva er billigst spotpris eller variabel?

Spotprisavtaler har vist seg å være billigst over tid. Velg fastpris dersom du ønsker mer forutsigbarhet. Styr unna variable prisavtaler.

Når er spotpris billigst?

I tidsrommet fra kl. 22-07 er det normalt med lavt forbruk og lavere strømpris, men også i tidsrommet kl. 12-15 er det lavere forbruk som gir lavere strømpris. Utnytt tiden på dagtid godt om du er hjemme og kan sette på for eksempel vaskemaskinen.

Hva trekker mest strøm i et hus?

Oppvarming er helt klart den største strømtyven i de fleste husholdningene, og selv om enkelte strømsparetiltak kan være krevende er det ting du enkelt kan gjøre selv også. – Mellom 70-80 prosent av de totale strømkostnadene kommer fra oppvarming av bolig.

Hvor mye koster 1 kWh 2022?

Elektrisitetspriser
2. kvartal 2022 Endring i prosent
Øre/kWh Siste 12 md.
Husholdninger. Total pris for kraft, nettleie og avgifter 205,3 76,8
Kraftpris 124,2 144,0
Nettleie 27,9 3,7

Når lønner det seg å vaske klær?

Som hovedregel er strømmen billig om natten og om sommeren når du trenger den minst, og dyrest når det er kaldt og når alle andre skal lage middag, vaske klær, lade elbil og dusje. Den billigste strømmen får du i lavlastperiodene, altså når færrest bruker strøm, gjerne mellom 22-07.

Leave a Comment