Er det lov å ha hjemmekontor i utlandet?

Det er foreløpig ingen lov– eller forskriftsbestemmelser som legger føringer på hvor hjemmearbeidet eller hjemmekontoret skal være lokalisert. Det er derfor mulig å avtale dette særskilt, også at arbeidstaker for en periode skal kunne arbeide fra utlandet.

Hvor lenge kan man jobbe på hjemmekontor i utlandet?

Arbeidstaker skal arbeide lenger enn en måned i utlandet

Dersom arbeidstaker skal arbeide i utlandet lenger enn én måned, hjemmekontor eller ikke, må arbeidsgiver og arbeidstaker videre inngå en skriftlig arbeidsavtale før avreise.

Hvordan få seg jobb i utlandet?

Hvis du vil søke jobb i EU-/EØS-landene og Sveits, kan NAV hjelpe deg gjennom EURES-samarbeidet. Det europeiske arbeidsmarkedet kan by på mange og nye jobbutfordringer. Du får mulighet til å utvide språkkunnskapene dine og bli kjent med nye kulturer. Du får ny kompetanse og styrker mulighetene dine på arbeidsmarkedet.

Er det lov å ha hjemmekontor i utlandet? – Related Questions

Hvor lenge kan jeg jobbe i utlandet?

Arbeid i EØS-land eller Sveits

Du er fremdeles ansatt og får utbetalt lønn fra arbeidsgiveren i Norge i perioden du jobber i utlandet. Du kan ikke bytte arbeidsgiver under oppholdet. Utenlandsoppholdet varer ikke lenger enn 24 måneder.

Kan nordmenn jobbe i Australia?

Et Working Holiday arbeidsvisum er for norske borgere mellom 18 og 30 år (inklusivt) som ønsker å reise til Australia for å kombinere en ferie med jobb og / eller studier. I utgangspunktet kan du med et arbeidsferievisum bo i landet i opptil ett år – hvor du også har lov til å jobbe i Australia.

Har jeg lov til å jobbe i USA?

For å flytte til USA og jobbe må man ha et arbeidsvisum. Det er egentlig ingen visum som er aktuelle for dere som reiser alene og ikke har høyere utdanning, og som ikke skal investere mye i amerikanske foretak eller skal jobbe med noe helt spesielt (f. eks. i FN).

Kan man jobbe i Canada?

Jobb, reis og bo med oppholds- og arbeidsvisum i Canada i inntil ett år! Du får frihet til å jobbe og reise rundt som du selv ønsker. Kombiner dette med for eksempel en jorda-rundt-reise for en opplevelse du aldri vil glemme!

Hva kan man gjøre i friåret?

Du har kanskje hørt at et friår er bortkastet tid, men med disse 10 opplevelsene kommer du definitivt ikke til å angre.
  1. Frivillig arbeid.
  2. Internship i utlandet.
  3. Utveksling i utlandet.
  4. Jorden Rundt-reise.
  5. Working Holiday.
  6. Språkkurs.
  7. Road trip.
  8. Folkehøgskole.

Hvordan bli reiseleder?

Reiseledere kan ha ulik utdanningsbakgrunn. Noen har ingen formell utdanning innen faget, mens andre kan ha høyere utdanning innenfor et relevant fagfelt, som eksempelvis språk, historie, nasjonal guideutdanning eller lignende. Mange tar også kurs hos turoperatørene, som kvalifiserer til å jobbe som reiseleder.

Hvor mye tjener man som reiseleder?

På utdanning.no står det at gjennomsnittslønn for reiseledere er rundt 388.000,- i året. Men dette er altså et gjennomsnitt, så det er mulig å tjene både mindre og mer, avhengig av hvordan jobb du får.

Hvordan bli Cabin Crew?

Opptakskravene varierer fra selskap til selskap. Generelt er det nødvendig med normalt syn, god fysisk og mental helse, plettfri vandel og gode engelskkunnskaper. I tillegg til gode engelskkunnskaper er det en fordel om du også kan flere fremmedspråk . Erfaring fra serviceyrker eller helsevesenet er en stor fordel.

Hva er en reiselivsmedarbeider?

Reiselivsmedarbeideren jobber med salg, koordinering og gjennomføring av reiser og opplevelser til kundene. Reiselivsmedarbeideren kan jobbe med salg, koordinering og gjennomføring av reiser og opplevelser, av arrangement, transport og overnatting, til kundene.

Hva gjør en reisekonsulent?

Hva gjør en reisekonsulent

En reisekonsulent selger og skreddersyr hovedsakelig reiser for privatkunder og forretningsreisende, men kan også formidle reisepakker og turer som arrangeres av turoperatør. Arbeidet består i tilpassing av reiser og opphold etter ønske og behov hos kundene.

Hva går reiselivsledelse ut på?

ha bred kunnskap om sentrale temaer og teorier innenfor reiseliv, slik som bærekraftig reiselivsutvikling, utvikling av opplevelser og destinasjoner, samt vertskap, og tjenesteyting. ha kunnskap om reiselivets historie, tradisjoner, egenart og plass i samfunnet.

Hva kan du bli hvis du går salg service og reiseliv?

Du kan bli
  • salgsmedarbeider eller reiselivsmedarbeider.
  • administrasjonskoordinator eller sikkerhetsmedarbeider. Se alle yrker og kompetanser.

Hvor mye tjener salg og service?

Det kreves ingen formell utdanning for å bli selger, men selgere kan ta fagbrev innenfor salg og service om de ønsker det. En salgs– eller markedssjef tjener i snitt 808 800 kr per år, salgskonsulent (tekniske eller medisinske produkter) 700 560 kr per år og salgskonsulenter for IKT-produkter 699 960 kr per år.

Hva er 4s?

Salg, service og reiseliv med studiekompetanse er et fireårig løp, som gir store valgmuligheter, både underveis i utdanningen og etterpå. Opplæringen kombinerer teori og praksis på en motiverende og lærerik måte, som vil gjøre deg attraktiv i arbeidsmarkedet.

Hvorfor velge salg og service?

Ved å velge Salg, service og reiseliv får du en utdannelse som arbeidsmarkedet har bruk for, og hvor det er gode muligheter for å få læreplass. Etter læretiden har du mulighet for arbeid innen mange spennende og fremtidsrettede yrker.

Hva kan man bli hvis man går salg?

De nevner spesielt yrkene salgsmedarbeider, reiselivsmedarbeider, administrasjonsmedarbeider og vekter, avhengig av hvilken retning du velger videre. Hvis du velger å ta påbygg til generell studiekompetanse, får du mulighet til å studere på høgskole eller universitet, og da er det veldig mange muligheter.

Leave a Comment