Er det farlig å ta piercing i øret?

Det skader ikke øret eller gir større fare for infeksjon enn piercing i øreflippen. Det som er viktig når du får tatt en piercing er god hygiene.

Hvorfor ikke ta piercing med pistol?

Trykkbølgen fra pistolen kan forårsake sprekker i brusken, som ikke har egen blodforsyning eller god evne til å drenere avfallsstoffer. Korte smykker som brukers i piercing pistol gir særdeles dårlig drenering, økt infeksjonsfare og i verste fall, en permanent synlig klump under huden.

Hvor lang tid tar det å gro igjen hull i øret?

Etter ca 6 uker (ca 12 uker for brusk) kan du bytte til andre øredobber. Men det kan ta opp til et helt år før hullet er helt leget, husk at huden som er dannet er tynn og skjør.

Er det farlig å ta piercing i øret? – Related Questions

Kan man sove på siden etter hull i ørene?

Fordi brusk er relativt stivt vev, tåler ikke piercinger her så mye press og bevegelse før de blir irriterte. I hele grotiden bør man derfor unngå å sove på siden, bruke headset/ørepropper/brillestenger som klemmer, og bruke det andre øret til telefon.

Hvor lenge må man vente etter man har tatt hull i ørene?

Etter bad rengjør du med flytende såpe eller Blomdahl Piercing Aftercare renseservietter. Rent, tørt og luftig. I løpet av det første året etter du har tatt hull i ørene er det viktig at det holdes rent, tørt og luftig. Etter ca 6 uker (ca 12 uker for brusk) kan du bytte til andre øredobber.

Kan hull i øret gro igjen?

I øret finnes brusk, og hull som er satt i ørebrusken kan gro igjen på grunn av mangel på blodtilførsel. Når smykker fjernes, kan kroppen dekke igjen hullet med arrvev, spesielt hvis det ble irritert av å ha på seg billige smykker.

Hvordan få hull i øret til å gro igjen?

Mest sannsynlig får man ikke gamle hull til å gro igjen. For at de skal gro igjen, må det lages en sårflate inni de små hullene slik at vevet vokser sammen. Du kan høre med fastlegen din om det er mulig å gjøre.

Hvor lang tid tar det før Ørepiercing gror?

En piercing bruker alt fra et par måneder til et år på å gro, avhengig av plasseringen og hvordan hver enkelt gror piercinger. Det er derfor nødvendig med oppfølging av piercingen i ettertid, gjennom hele grotiden.

Hvor lenge kan man gå uten øredobber?

Når kan du sove uten øredobber i? Hvis du har fått laget hull i øreflippene, anbefaler vi at du holder øredobbene inne i 6 uker. Dersom du har fått laget hull i ørebrusken er anbefalingen minst 12 uker. Da kan du enkelt sove uten øredobber.

Hvilket øre skal man ta hull i?

I vestlig kultur assosieres ofte det med å ha kun en ørering i enten det venstre eller høyre øre som en form for Seksuell orientering. På 1960-tallet var det vanlig at det venstre øret var det heteroseksuelle mens det høyre var det homoseksuelle. Likvel varierer dette svært fra miljø til miljø.

Kan man bruke Pyrisept på hull i ørene?

Husk å rense hullene to ganger om dagen med pyrisept eller lignende. Det vil bidra til at du unngår å få en betennelse igjen. Hvordan du skal rense hullene vil den som setter hullene forklare deg hvordan du gjør. Pyrisept får du kjøpt på apoteket og på noen nærbutikker som selger mat.

Skal man ta ut øredobben når man renser?

Ta IKKE ut øredobbene når du renser hullene. Fjern øredobbene etter 6 uker. Rens øreflippen godt foran og bak før man umiddelbart setter inn nye øredobber som er HELT rene.

Hva skjer hvis man bytter piercing for tidlig?

Hvis du bytter før det har gått minst 6 mnd kan det være vanskelig å få piercingen inn igjen fordi det ikke er grodd innvendig, du kan ødelegge den skjøre huden som har grodd og dermed forlenge grotiden, og du risikerer å få infeksjon.

Hvordan bli kvitt betennelse i hull i øret?

Mindre infeksjoner kan behandles med reseptfrie, desinfiserende stoffer som du har på huden (eks. Pyrisept®). Ved hissige infeksjoner kan det være påkrevd med antibiotika. I noen tilfeller dannes en byll som må stikkes hull på og tømmes.

Hvordan rense piercing i øret?

Rens piercingen hver morgen og hver kveld med en mild rensemiddel (anbefaler saltvannsoppløsning/Natriumklorid 9mg) i 1 mnd. Deretter avtar du rensingen men aldri opphør helt med å rense. Bruk en ren Q-Tip dynket med mild renseveske og forsiktig fjern løs skorpe og annet puss fra piercingen og smykket..

Hvorfor ikke pyrisept på piercing?

Pyrisept er en bakteriedrepende løsning for infiserte sår, som ikke er egnet til rens av piercing over tid. Den er syntetisk fremstilt og er ikke skånsom mot huden slik saltvann er. Klorhexidin er en sterk bakteriedrepende løsning som ikke er egnet til å rense en nysatt piercing over tid.

Hvor lenge skal piercing gjøre vondt?

Det er helt normalt at det kan være vondt i en del dager etter at du har piercet deg. For noen forsvinner smertene ganske fort, mens andre vil oppleve at det er både stikkende og ømt i noen uker etter piercingen. Det er fremdeles kort tid siden du tok piercing og derfor høres det helt normalt ut at det er vondt nå.

Kan man dusje etter piercing?

Man kan dusje, men ikke bade med ny tatovering/piercing. Får du absolutt trangen til å bade i sjø, ferskvann, basseng og badekar, må man bruke vannfast plaster som man får på apoteket. Når tatoveringen er grodd etter 2 uker kan du bade.

Leave a Comment