Er Cosmos flerårig?

Sjokoladekosmos har mange små vakre burgunder blomster på 40-50 cm høye stive stilker. Og navnet? Jo det kommer av at blomsten kan dufte litt forsiktig av sjokolade! Planten er flerårig, men tåler ikke frost så den må overvintres inne.

Når så sjokoladekosmos?

Sjokoladekosmos, Cosmos atrosanguineus – pakke á 1 stk barrotsstaude
Høyde 70 cm
Blomstringsperiode Juli-oktober
Plassering Sol/halvskygge
Anbefalt plantested Bed og rabatter
Staude/vinterherdig Nei (H2, men må tas inn om vinteren)

Hvordan stelle kosmos?

Cosmos bipinnatus

De løvtynne blomstene sitter på lange blomsterstilker. Kosmos vil gjerne ha rikelig med sol, så plant den i god jord og jevnt med vann. da får du svært rik blomstring i retur. husk å knipe vekk visne blomster!

Er Cosmos flerårig? – Related Questions

Er Kosmos giftig?

Trives og i maritimt miljø nær sjø. Kusymre er ikke giftig, både blomster og blad av kusymre er spiselige, og skal ha en blodrensende effekt. Planten har og vært brukt som medisinsk urteplante.

Skal Cosmos toppes?

Det er anbefalt å toppe cosmos, selv om det ikke er helt nødvendig. Vi topper over 2-3 bladpar. Å toppe betyr å knipe av toppskuddet over et bladpar slik at planten forgrener seg bedre. De lavere sortene av cosmos kan trives godt i en krukke, så lenge de får nok vann og næring.

Hvordan få Coleus stor?

Coleus er enkel å ta stiklinger av – bare klipp av en stilk eller to og sett de i små vaser med vann til de får røtter – så kan du plante de i jord. Som hos en del andre planter, vil det at du klipper den ned faktisk føre til mer vekst – planten vil óg buske seg og bli kraftigere, mer robust og enda finere.

Hvordan topper man en plante?

Å toppe er rett og slett å knipe av toppen, toppen kan kastes, eller om den er lang nok gjøres om til en stikling. Man kan toppe nesten alt, noen få ting vokser rett opp og skal egentlig ikke ha sideskudd, som feks valmue, men resten har godt av å bli knepet.

Skal man knipe blomkarse?

For å forlenge blomstringen, så kan du knipe av blomstene når de er ferdigblomstret.

Skal man knipe av lavendel?

For at lavendel skal trives bør den plasseres på en solrik plass. La lavendel tørke lett mellom hver vanning. Husk å knipe av gamle og visne blomster, dette fremmer ny blomstring.

Hvorfor blir bladene på blomkarse gul?

Blomkarse er i utgangspunktet en enkel plante å drive med, mener Jarle. – Mange klager over gule blader. Da har de fått for lite kalk. Jeg har kalket tre ganger i sommer for å unngå det.

Skal blomkarse ha mye vann?

Blomkarsen trives når den får litt gjødsel i kurven eller i krukken ved planting. Den vil også ha rikelig med vann, da det er en vannholdig plante. På varme sommerdager bør den vannes daglig.

Hva kan jeg så i mars?

Nå i mars når vinteren går mot slutten, kan du begynne å de første grønnsakene. Reddik, kål, salat, erter, spinat, bladbete og hvit reddik er egnet for såing i lave temperaturer. Hvis du har et lite drivhus eller glassbeskyttelse til plantene, kan du dyrke fennikel, brokkoli, blomkål og andre kålvarianter.

Hvor mange frø i hver potte?

Med små frø kan du ha flere i samme potte. Med større frø holder det med 1-3 per potte. Størrelsen på frøene avgjør hvor dypt de skal sås. Små frø trenger så vidt et jordlag over seg.

Er blomkarse flerårig?

Planten er en ettårig urt, men på sensommer/høst kan du plukke av «frukten», eller de store tredelte frøene, tørke dem, og forkultivere dem inne til neste år der det er litt kaldere klima.

Er blomkarse giftig?

Er blomkarse giftig? Blomkarse (Tropaeoluma majus) er ei ufarleg plante, og gir derfor ikkje symptom ved ein liten smak. Dersom du har spørsmål om bruk av planter som mat, ta kontakt med Norges sopp- og nyttevekstforbund.

Hvordan ta vare på frø fra blomkarse?

Frøene til blomkarsen henger i klaser nedover kassen, og er store. Frø fra en blomst består av tre deler. Når du plukker frøene vil noen dele seg i tre med det samme de plukkes, mens andre vil dele seg når de er tørket. Plukk frøene som er grønne og friske.

Hvordan ta vare på Blomkarsefrø?

Frøene bør være modne

Blomkarsens grønne, store og tredelte frø, kan du la tørke innendørs. Da vil de etter hvert også bli brune. Blomkarsefrøene kan plukkes grønne, og tørkes inne.

Kan man plante i eggekartong?

Plante frø i eggekartonger

En eggekartong kan tjene som en potte for frø når du prøver å dyrke blomster eller planter. Alt du trenger å gjøre er å legge litt jord og frø som du ønsker å dyrke i hvert rom i kartongen. Du vil ende opp med et dusin planter som er organiserte og merket så snart de spirer.

Skal margeritter klippes ned?

Spanske margeritter er egentlig stauder i Afrika, der de kommer fra. Derfor går det helt fint å klippe dem ned om de har blitt stygge.

Leave a Comment