Er Cosmos flerårig?

Sjokoladekosmos har mange små vakre burgunder blomster på 40-50 cm høye stive stilker. Og navnet? Jo det kommer av at blomsten kan dufte litt forsiktig av sjokolade! Planten er flerårig, men tåler ikke frost så den må overvintres inne.

Hvordan stelle kosmos?

Cosmos bipinnatus

De løvtynne blomstene sitter på lange blomsterstilker. Kosmos vil gjerne ha rikelig med sol, så plant den i god jord og jevnt med vann. da får du svært rik blomstring i retur. husk å knipe vekk visne blomster!

Er Cosmos staude?

Pyntekurv er en staude i Kurvplantefamilien. Den tåler ikke temperaturer under -5°C. Blomstene fremstår vanligvis som rosa.

Er Cosmos flerårig? – Related Questions

Hvor lenge blomstrer Cosmos?

Latinsk navn: Cosmos bipinnatus. Om du skal ha en sommerblomst for prydens skyld, så er det denne. Den er raus, frodig og sommerlig i fargene. Den blomstrer fra juni til langt uti september.

Hvordan knipe Cosmos?

Det er anbefalt å toppe cosmos, selv om det ikke er helt nødvendig. Vi topper over 2-3 bladpar. Å toppe betyr å knipe av toppskuddet over et bladpar slik at planten forgrener seg bedre. De lavere sortene av cosmos kan trives godt i en krukke, så lenge de får nok vann og næring.

Hvorfor blomstrer ikke pyntekorg?

Pyntekorg er blant de blomstene som ikke har godt av for mye næring – i hvert fall ikke hvis du vil at den skal blomstre. For mye næring gjør at planten produserer mye blader og ikke bryr seg om å danne blomster. Pyntekorg er dessuten en kortdagsblomstrende plante.

Når blomstrer kosmos?

Lilla, lyserøde og hvite blomster som blomstrer fra juli til november, blir 100-150 cm høy. Høstes når den første endeblomsten er godt åpen. Beskjæring av visne blomster øker blomstringen betydelig.

Når kan jeg plante ut Cosmos?

Det tar ca 12 uker fra såing til blomstring. Herd plantene før de plantes ut ved å sette de 1-2 uker i skyggen, plant ut når faren for frost er over.

Hvilke blomster kan man så i mars?

Mange sommerblomster og grønnsaker må sås nå i mars. Husk at godt med lys er nødvendig for å lykkes og et plantelys kommer godt med. Planter som chili, paprika, stemorsblomster og andre planter som har spirt, kan prikles om i egne potter slik at de utvikler seg godt.

Hva kan jeg plante ute i mars?

De som tåler mest er Stemor, påskeliljene (både store og små) Perleblomst (Muscari), Vårlyng (Erika carnea), Julerose (Helleborus) og Iris (Iris reticulata), Selvsagt er slik som krokus og tulipanhybrider i potte ikke noe problem.

Kan man plante løker om våren?

Når skal jeg plante blomsterløk? Vårblomstrende løk som påskeliljer, tulipaner og hyacinter bør plantes på høsten, fra september til november, før den første frosten setter seg i jorden. Sommerblomstrende løk som dahlia og calla skal plantesvåren så snart det ikke er fare for frost.

Kan en løk eller knoll komme igjen flere år på rad?

Blomster fra løk eller knoll kan settes både på høsten og våren. De man planter på høsten blomstrer på våren, og de man setter på våren planter på sommeren/høsten. Om de kommer igjen neste år avhenger av sorten.

Hvordan få løk til å blomstre igjen?

Gjødsel gir ekstra fin blomstring

Tveit sier det også kan være lurt å ta opp løkene når blomsterstilken er avblomstret. – Legg dem da tørt og mørkt gjennom sommeren, og sett dem på nytt på høsten for blomstring året etter. Gidder du ikke det, bør du i alle fall sikre at løken står på et godt drenert sted.

Kommer løkblomster igjen?

De fleste løkblomster vil naturlig blomstre om våren, så når vi har blomstrende løkplanter til jul, er det fordi vi har gitt dem vinter, eller hviletid, i løpet av høsten. Noen løk er avhengig av en kjøleperiode for å komme i blomst igjen, andre trenger bare en hvil i mørket.

Hva gjør man med blomsterløk etter blomstring?

Etter avblomstring kan du sette blomsterløk et sted de ikke er i veien, og ikke synes så godt. De kan gjerne stå lyst og kjølig, men vann dem litt underveis slik at det grønne får utvikle seg. På den måten samler de ny næring til løken, og er bedre rustet til utplanting til våren.

Skal man knipe av rhododendron?

Fjern visne blomster. De svekker planten og kan redusere blomstringen året etter. Hvis du vil at din rhododendron skal bli mer buskaktig og tett, må du beskjære greinene. Den beste tiden å gjøre dette på er etter blomstring.

Er det lov å ta med blomsterløk?

Dette er det tillatt å ta med inn i Norge for reisende uten krav om plantesunnhetssertifikat: 5 potteplanter (stueplanter), unntatt «forbudsplanter» 25 stk avskårne blomster. 3 kg blomsterløk og blomsterknoller.

Hvorfor kan man ikke kjøpe poteter i Sverige?

Drar du på handletur til Sverige, må du droppe potetene. Mattilsynet er nemlig redd for smittsomme plantesykdommer.

Kan man kjøpe potet i Sverige?

Forbudet gjelder innførsel fra alle land, inkludert fra våre skandinaviske naboer. Skal du på handletur til Sverige, må du med andre ord passe på å ikke ta med deg poteter fra fruktdisken. Dersom du blir stoppet, blir potetene konfiskert. Er det bare snakk om mindre mengder poteter, slipper du ytterligere konsekvenser.

Leave a Comment