Er Cosmos flerårig?

Sjokoladekosmos har mange små vakre burgunder blomster på 40-50 cm høye stive stilker. Og navnet? Jo det kommer av at blomsten kan dufte litt forsiktig av sjokolade! Planten er flerårig, men tåler ikke frost så den må overvintres inne.

Hvilken blomst tåler noen kuldegrader?

Viola, påskeliljer og andre løkblomster, tusenfryd, juleroser (Hellborus) og vårlyng er noen tøffinger og er de eneste blomstene som tåler noen kuldegrader. Plantene tåler godt vårens skiftende temperatur, til og med ned til -5°C, avhengig av hvor godt de er herdet.

Hvorfor blomstrer ikke pyntekorg?

Pyntekorg er blant de blomstene som ikke har godt av for mye næring – i hvert fall ikke hvis du vil at den skal blomstre. For mye næring gjør at planten produserer mye blader og ikke bryr seg om å danne blomster. Pyntekorg er dessuten en kortdagsblomstrende plante.

Er Cosmos flerårig? – Related Questions

Hvilke blomster liker humlene best?

Tips til krukker: 11 blomster som gleder deg, humla og sommerfuglene!
  • Lavendel. Lavendel er høyt elsket av mange for sin vakre farge og duft.
  • Kjempbeverbena.
  • Klokkeblomster.
  • Pyntekorg, cosmos.
  • Sjokoladecosmos.
  • Jordbær.
  • Gyldenlakk.
  • Salvie.

Hvilke blomster liker humler og bier?

Villblomster biene liker er blant annet kløver, løvetann, blåklokke, knoppurt, oksetunge, forskjellige erteplanter, rødknapp, blåknapp, tistler og mange fler.

Skal Cosmos toppes?

Det er anbefalt å toppe cosmos, selv om det ikke er helt nødvendig. Vi topper over 2-3 bladpar. Å toppe betyr å knipe av toppskuddet over et bladpar slik at planten forgrener seg bedre. De lavere sortene av cosmos kan trives godt i en krukke, så lenge de får nok vann og næring.

Hvordan lykkes med å så Cosmos?

Kosmos er en vakker sommerblomst som blomstrer med vakre hvite, lys- eller mørk rosa blomster mer eller mindre gjennom hele sommeren. De løvtynne blomstene sitter på lange blomsterstilker. Kosmos vil gjerne ha rikelig med sol, så plant den i god jord og jevnt med vann. da får du svært rik blomstring i retur.

Hvordan få Coleus stor?

Coleus er enkel å ta stiklinger av – bare klipp av en stilk eller to og sett de i små vaser med vann til de får røtter – så kan du plante de i jord. Som hos en del andre planter, vil det at du klipper den ned faktisk føre til mer vekst – planten vil óg buske seg og bli kraftigere, mer robust og enda finere.

Når skal man toppe basilikum?

Slik lykkes du med å plante basilikum

For å hindre at planten går i stokk, altså blomstrer, må den toppes. Det vil si at du kniper av toppen på planten. Jeg gjør det gjerne når de har nådd omtrent 20-25 cm høyde. Når basilikumen blomstrer er den fin å se på, men den endrer litt karakter – og stilkene blir trælete.

Hvordan få fyldig basilikum?

Klipper du den jevnlig, vil den trives bedre og vokse seg stor og frodig. Bladene vil også en tydeligere lukt og smak. Det er bedre å klippe eller knipe av et helt skudd enn å bare ta et par blader her og der når du skal ha basilikum i maten.

Hvordan få basilikum til å trives?

Basilikum liker det varmt og lyst. Aller best liker den seg ute – så lenge det ikke blir for kaldt. Men husk at planten langsomt bør vennes til sollys – ellers brenner bladene kjapt og blir brune.

Hvordan få liv i basilikum?

– I motsetning til visse andre krydderplanter trenger basilikum mye vann. Man ser nesten på stilkene og bladene at dette er en plante med lite fiber og mye væske i plantematerialet, sier Wilhelmsen. Hun anbefaler vanning av basilikum fra undersiden. – Sett den i en skål med vann og la den forsyne seg selv.

Kan man spise basilikum der er gået i blomst?

Oregano, timian, basilikum, rosmarin, mynte (alle variantene), gressløk, sitronmelisse, lavendel, salvie, dill, koreander og alle andre krydderurter har spiselige blomster! De smaker som urten, og er spesielt lekre i salater eller som garnityr.

Hvor skal man knipe basilikum?

Når du kniper basilikum, så gjør det ovenfra. Knip eller klipp over et bladpar. Da vil planten forgrene seg. Knipingen holder dessuten planten fra å gå i blomst, og du får enda mer basilikum du kan høste.

Hvordan holde liv i rosmarin?

Rosmarin: Rosmarin kan tørke fort hvis du ikke er nøye med vanningen. Vær likevel forsiktig så du ikke drukner den. Les mer om alt det gode du kan lage med rosmarin her. Koriander: I likhet med andre planter med tynne blader, trenger koriander jevnlig vanning.

Hvorfor dør min rosmarin?

Rosmarin tåler slett ikke å stå vått. Bladene blir gule, og hele planten dør etterhvert. Om en rosmarinplante blir flyttet fra sola inn i huset, er det veldig viktig at den vennes gradvis til lysforholdene. Blir den flyttet rett fra et lyst sted til et mørkere, kan den dø.

Skal rosmarin stå i sol eller skygge?

Rosmarin liker lang veksttid, og trenger å få etablert seg godt. Den liker å tørke opp innimellom, og så er den jo veldig glad i ekte sollys. Uansett hvor mye kunstig lys den får, merkes det godt at sollys er det beste, forteller Ragnhild.

Er rosmarin flerårig?

Rosmarinus officinalis

Rosmarin er en krydderplante som dufter av furunål, og brukes blant annet til fisk, fjørfe og viltkjøtt. Planten er flerårig, men tåler ikke mye frost og tas derfor inn om vinteren. Liker å stå lyst, vannes når den er tørr.

Hvordan få rosmarin til å trives?

Rosmarin trives i sol og varme, slik middelhavsplanter gjør. Plasser den gjerne rett i sola ute på sommerstid. Innendørs er en solfylt vinduskarm mot sør eller øst det beste. På vinteren må du bruke plantebelysning for å sikre nok lys.

Leave a Comment