Er alle georginer flerårige?

Hvordan oppbevare georginer over vinteren?

Georginer – overvintring

La dem stå et frostfritt et lyst og tørt sted i noen dager. Når knollen er tørr kan du skjære stilken av tett på knollen, før de lagres for vinteren. Georgineknollen oppbevares best i et mørkt, frostfritt rom med en temperatur på under 10° C.

Kommer georginer igjen?

Vinteroppbevaring. Om knollene skal spares til neste år, slutter du å gi georginene næring i september. Når blomstene visner om høsten, kan du ta vare på knollene og bruke dem på nytt. Grav knollene forsiktig opp og rist av løs jord.

Kan man klippe ned georginer?

Slik oppbevarer du georginer gjennom vinteren

Når frosten melder seg igjen på høsten og blomsten begynner å henge er det på tide å klippe ned vekstmaterialet og grave opp knollene til overvintring. Hvis den blir etterlatt i jorden under en frostnatt vil knollene råtne bort.

Er alle georginer flerårige? – Related Questions

Kan georginer overvintre i potte?

Overvintre georginer i potte

Hvis du dyrker georginer i potter, kan du oppbevare dem i pottene over vinteren. Sett pottene på et frostfritt sted. Når våren kommer, trenger du bare å plante om knollene i ny jord og flytte ut pottene igjen.

Hva er forskjell på Dahlia og georginer?

Litt fakta om georgine/dahlia

Georgine og Dahlia er samme planten. Georgine er det norske navnet, Dahlia det vitenskaplige (og det navnet som brukes på engelsk). Det norske navnet georgine kommer fra Georgina.

Hvordan klippe georginer?

Hvis du ønsker deg en tettere plante vil jeg anbefale å knipe toppskuddene nå. Knip over første eller andre bladpar. Dette tvinger planten til å sette nye skudd fra bunnen. Som regel vil den sette to nye skudd.

Hvordan drive frem georginer?

De må herdes

Plant de ut i et godt drenert bed, eller en stor, god krukke. De skal ha næringsrik jord, så ha gjødsel i jorda ved utplanting. Et annet tips for å drive frem georginer raskere er å legge knollen i vann et døgn før du planter dem ut. Husk å sette knoller i jorda, så får du blomsterflor til sommeren.

Hvordan grave opp georginer?

Georginedagen bør legges til en finværsdag med oppholdsvær, slik at det er greit å grave i bakken. Før knollen graves opp, klippes stengelen av cirka 5 cm over bakken. Vær forsiktig når du tar opp knollen, slik at du får med hele og ikke ødelegger den med spaden.

Hvordan lykkes med georginer?

Plant løkene i potter, med ca tre cm jord over knollen. Vann godt når knollen er nyplantet, men vent med ytterligere vanning til du merker at jorda har tørket opp. Våt kald jord er drepen for en georgineknoll og den drikker ikke mye vann før den får grønne skudd.

Når skal man ta opp georginer?

Georginene kan stå ute så lenge bladene/blomstene fryser, men ikke så lenge at bakken fryser. – Spa knollene ut, ikke dra de opp etter stilkene. Dersom du har leirjord så bør du spyle knollene for å få jorda av, leirjorda holder godt på fuktighet og min erfaring er at det ikke er noen god ide å la den være på.

Hvordan oppbevare Dahlia knoller?

Georginer/dahliaknoller tåler ikke frost (gjør ingen ting om bladverket fryser). De må derfor opp av bakken og overvintres inne. Denne overvintringen er egentlig ganske grei, den største utfordringen er å finne et godt rom.

Kan man dele Dahlia knoll?

Deling. Overvintrer du dahliaknoller vil du fort erfare at de blir større, og danner flere og flere skudd for hvert år som går. Da er det greit å dele dem. På våren, før de skal legges kan du lett se hvor de nye skuddene vil dannes.

Skal Dahlia ha mye sol?

Georginene kan være de flotteste blomstermaskiner! De krever mye sol, og de må inn om vinteren, men belønner deg med kontinuerlig blomstring fra midt på sommeren og helt til frost.

Når vekke Dahlia?

Å dyrke dahlia (georginer) er både enkelt og gøy. Nå fra og med midten av mars er det på tide å vekke dine overvintrede eller nyinnkjøpte knoller til livs.

Er georginer giftig?

Georgine er ei lite farleg planteslekt, og vi forventar ikkje symptom om du tek ein liten smak.

Kan georginer stå inne?

Mens knollene dine vokser innendørs er det på tide å gjøre klar til planting utendørs. Georginer kan stå i krukke, men mange av sortene blir veldig stor og trenger mye både vann og næring, så da trenger de en stor krukke. Det finnes også mer kompakte georginer som kanskje egner seg bedre.

Hvor høy blir georginer?

De koser seg i solen, noen kan faktisk bli to meter høye, og da setter de selvsagt ekstra pris på gjødsel og rikelig med vann gjennom vekstsesongen. I tillegg er de ypperlig egnet til snitt. Georginene er flerårige, men tåler ikke frost, og regnes derfor som sommerblomster her til lands.

Skal man knipe georginer?

Ofte så leser man at man bør knipe georginer for at de skal sette flere sideskudd og bli tettere og få flere blomster. Etter vår erfaring fungerer det veldig fint i de landene som har lang sesong og som ikke får særlig frost før sent (desember).

Hvordan dele knoller?

Deling av knoller

Har du en stor knoll er det bare å ta kniven å dele i to eller tre. Pass bare på at det er små skudd eller «øyne» på begge deler slik at den kommer fort og fint i vekst. Når jeg deler en knoll lar jeg tørke noen dager. Dette er for at snittflaten skal rekke å tørke opp og korke seg før planting.

Leave a Comment