Kræsj Pink ble for første gang lansert i 1986 av Diplom-Is, og var på markedet fram til 2012. Produktet forsvant da ut av norske iskremdisker ettersom man ikke lengre hadde egnet maskin hos Diplom-is til å produsere denne isen.
Hvor mye koster Kræsj Pink is?
Kræsj pink til 26,- fra Europris | Allematpriser.no.
Er det melk i lollipop?
Produktinformasjon. Produktet kan inneholde spor av melk og nøtter. 100 g vare gir ca: energi 506 kJ (120 kcal), fett 3,4 g, hvorav mettet fett: 3,1 g, karbohydrat 22 g, -hvorav sukkerarter 22 g, protein 0,5 g, salt 0,01 g.
Hvorfor heter det Krone is?
Navnet «Krone–Is» fikk den i 1954. Dette navnet er siden kopiert av flere. Navnet fikk isen fordi det passet til produsentnavnet, som hadde en kongekrone i sitt symbol og fordi størrelsen på isen i et større spesialbestilt parti ble øket for å kunne forsvare en rund sum, nemlig 1 kr.
Når kom Kræsj Pink ut? – Related Questions
Hva kostet en Krone-is i 1980?
Kostet bare 75 øre da den ble lansert. Mange av oss går rundt og tror at folkefavoritten Krone-isen fikk sitt navn fordi den kostet 1 krone da den kom på markedet.
Hva kostet en Krone-is i 1971?
Det er lenge siden kroneisen kostet 1 krone.
Navnet Krone-is oppsto ikke på grunn av prisen, men fordi det passet til produsentnavnet Slotts-is. Men i hele 15 år, fra 1955 til 1970, kunne man faktisk kjøpe Krone-is for 1 krone.
Hva kostet en Krone-is i 1953?
– I 1953 ble det som i dag heter Krone-is produsert ved Meierienes Iskremfabrikk i Tønsberg under merket Slotts-Is. Prisen var 75 øre og isen ble kalt Diplomat. Det var først året etter at isen skiftet navn til Krone-is, sier Wittersø.
Hvorfor er det sjokolade i bunnen av Krone-is?
– Det er sjokolade på innsiden av Krone-isen for å beskytte kjeksen slik at isen ikke gjør den bløt.
Hvor mye kostet den første Krone-isen?
Isen het opprinnelig «Diplomat»
Den gang het isen «Diplomat» og kostet 75 øre. Senere skiftet isen navn til «Krone-is». Og, i motsetning til hva mange tror, var det ikke på grunn av prisen som lå på én krone i 15 år (fra 1955 til 1970).
Hva skjedde med Drammens is?
4. juni 1997 ble bedriftens bygningsmasse totalskadet ved en bombeeksplosjon på naboeiendommen, da Bandidos sitt hovedkvarter i Drammen ble utsatt for ett attentat fra en rivaliserende motorsykkelklubb. Bomben var så kraftig at Drammens Is sine lokaler ble sprengt i stykker samtidig.
Når kom sandwich is?
Saftisen Lollipop kom på 60-tallet og ble raskt en favoritt. Enda mer populær ble Sandwich, som kom i 1972.
Hvor mange kalorier i Royal Trippel?
100 g vare gir ca: energi 1779 kJ (428 kcal), fett 31 g, hvorav mettet fett: 17 g, karbohydrat 32 g, -hvorav sukkerarter 31 g, protein 3,8 g, salt 0,25 g.
Hvem lager Is i Norge?
Hennig-Olsen Is
Hennig-Olsen Is AS |
Land |
Norge |
Produkt(er) |
Iskrem, sorbé |
Nøkkelpersoner |
Sven Hennig-Olsen |
Styreleder |
Gunnar Steen |
Hvilket land er iskrem fra?
Historisk er det kineserne som har fått æren for å komponere og tilberede de første isdesserter. Den venetianske oppdagelsesreisende Marco Polo (1254 – 1324) berettet fra sine reiser i Kina at menneskene i “Midtens rike” skal ha nytt isdesserter i 3000 år før Kristus.
Er Isbjørn Is norsk?
Isbjørn-Is AS er en norsk bedrift som lager iskrem. Bedriften ligger på Askøy utenfor Bergen og markedsfører og selger sine produkter i butikker på Vestlandet, samt i resten av landet gjennom datterselskapet Den Norske Isbilen.
Er Diplom-Is norsk?
Diplom-Is AS er en norsk iskremprodusent som eies av meierisamvirkekonsernet Tine. Selskapets iskremproduksjon foregår på Gjelleråsen i Nittedal, men har avdelinger i Stavanger, Bergen, Trondheim og Harstad.
Hvor mye Is spiser nordmenn?
De 60 millioner literene med iskrem nordmenn spiser hvert år krever ca. 4% av norsk melkeproduksjon, sysselsetter 332 gårdsbruk og er viktig for å holde på norske arbeidsplasser og gårdstradisjoner.
Hvilket land spiser mest brød i verden?
Tyrkia er det landet i verden der det spises mest brød, gjennomsnittlig spiser tyrkerne 104 kilo brød hvert år. Landet er også en av verdens største brødprodusenter – tyrkiske bakerier produserer rundt 8000 tonn brød i året, og det meste konsumeres lokalt.
Hva er den mest spiste retten i Norge?
NRK skriver denne uken at pizza er Norges største middagsrett hver eneste dag hele uka. På fredager spiser 13,5 prosent pizza til middag, mens 12,6 prosent spiser taco.
Hva er den mest populære maten i verden?
Pasta er en del av hverdagsmaten på mange norske middagsbord. Slik er det også i resten av verden, skal vi tro en undersøkelse gjennomført av den humanitære organisasjonen Oxfam. Ifølge undersøkelsen er pasta faktisk verdens mest populære rett, etterfulgt av kjøtt og ris.