Kontakt oss på chat eller telefon 55 55 33 33 (tastevalg 1) hvis du har spørsmål om økonomisk sosialhjelp, midlertidig botilbud, kvalifiseringsprogrammet, økonomisk rådgivning, eller opplysning, råd og veiledning.
Hva kan NAV hjelpe deg med?
Her finner du en oversikt over NAVs tjenester og ytelser.
- Dagpenger hvis du er arbeidsledig eller permittert.
- Sykepenger.
- Familieytelser.
- Økonomisk stønad (sosialhjelp)
- Opplysning, råd og veiledning.
- Kvalifiseringsprogrammet (KVP)
- Økonomisk rådgivning og gjeldsrådgivning.
- Midlertidig botilbud (nødsituasjon)
Kan NAV tvinge meg til å jobbe?
NAV kan innvilge lønnstilskudd om du har problemer med å få en jobb på ordinære lønns- og arbeidsvilkår, eller om du står i fare for å miste jobben din av helsemessige årsaker.
Kan NAV dekke lønn?
Lønnstilskudd er en støtteordning hvor NAV dekker en del av lønnen til en arbeidstaker i en periode. Målet er å hjelpe flere med å få eller beholde en fast jobb. Vi kan gi lønnstilskudd både til private og offentlige virksomheter. Logg inn for å inngå en avtale om lønnstilskudd.
Hvordan ringe NAV? – Related Questions
Hvordan få hjelp fra NAV?
Har du blitt arbeidsledig kan du ha rett til dagpenger eller annen økonomisk støtte fra NAV, og hjelp til å komme i arbeid. Du må registrere deg som arbeidssøker, søke om dagpenger og være aktiv jobbsøker for å få dagpenger fra NAV. Du må sende meldekort hver 14. dag, også når du venter på svar på søknaden.
Hvem kan få hjelpemidler fra NAV?
Hvem kan få hjelpemidler? Har du varig (over to år) og vesentlig nedsatt funksjonsevne på grunn av sykdom, skade eller medfødt funksjonsnedsettelse, kan du få stønad til tilpasning og hjelpemidler fra folketrygden.
Er hjelpemidler gratis?
Koster det noe? Det er gratis for lån av hjelpemidler, bortsett fra noen få unntak. Du får vanligvis hjelpemiddelet utlånt fra NAV Hjelpemiddelsentral, men noen ganger gis det i stedet tilskudd til å kjøpe hjelpemiddelet selv.
Hvem kan søke hjelpemidler NAV?
Hvem kan hjelpe deg å søke? Alle som har langvarig behov for hjelpemidler kan søke. Hvis du er usikker på hva du trenger, er det best å søke råd hos noen som kan hjelpe deg. Vi anbefaler at du tar kontakt med helsetjenesten i kommunen du bor.
Hva må ligge til grunn for å kunne få hjelpemidler fra NAV?
Vilkår for å få innvilget tekniske hjelpemidler
- Funksjonsevnen må være nedsatt på grunn av sykdom, skade eller lyte.
- Funksjonsevnen må være både vesentlig og varig nedsatt.
- Stønaden må være både nødvendig og hensiktsmessig for at funksjonsevnen skal bedres.
Hvem har krav på hjelpemidler?
Personer som har varig (over to år) og vesentlig innskrenket funksjonsevne på grunn av sykdom, skade eller lyte, kan få stønad til hjelpemidler fra folketrygden. Personer som har midlertidig behov for hjelpemidler, må søke om støtte andre steder, vanligvis gjennom kommunen.
Hvem betaler for hjelpemidler?
NAV arbeids- og velferdsetaten sitt ansvar
NAV ved hjelpemiddelsentralene har ansvar for hjelpemidler finansiert over folketrygden. Dette gjelder hjelpemidler ved funksjonsnedsettelser med mer enn 2 års varighet.
Kan NAV dekke sko?
De fleste hjelpemidler dekkes fullt ut av NAV, unntak er fotsenger, spesialsko og ortopedisk sydde sko. Fotsenger har en egenandel på kr 450. Når det gjelder spesialsko, dekker NAV et fast beløp.
Kan man låne krykker på hjelpemiddelsentralen?
Du kan låne for eksempel krykker, rullestol, rullator og ulike typer hygienehjelpemidler.
Hvordan få låne krykker?
Varig lån av krykker.
Må du kontakte fastlegen din eller ergoterapeuten i kommunen du bor i. De vil hjelpe deg med å fylle ut riktig skjema, for de hjelpemidlene du trenger som krykker. Søknaden blir sendt til NAV hjelpemiddelsentralen i din kommune.
Hvor kjøper vi krykker?
Krykker, stokker og tilleggsutstyr – Apotek 1.
Kan man kjøpe krykker på apoteket?
Krykker og tilbehør selges også hos apotek eller lignende utsalgssteder.
Hvordan få tak i rullator?
– Alle som har varig behov for hjelpemidler kan søke hjelpemiddelsentralen gjennom kommunen, sier Liv Welde Johansen direktør for NAV Hjelpemidler og tilrettelegging. Det første du må gjøre er å kontakte den kommunale helsetjenesten. De har god erfaring med å utrede behov og søke om hjelpemidler.