Vinnere av vår pizzastein-test
# |
Produkt |
1 |
Gourmetstål Norrland– Best i test! |
2 |
Nordwik Pizzastål– Skyhøy svensk kvalitet |
3 |
Küchenprofi Pizzastein – Den tyske varianten |
4 |
Smeg PPR9 – Italiensk design |
Hvordan bruke pizza stål?
Det er enkelt å bruke ett Pizzastål og bakestål. Sett inn stålet på nest øverste posisjon i din stekeovn og skru på ovnen på høyest mulig varme. Bruk gjerne grillfunksjon om du har dette. Varm opp ovnen i minimum 30 minutter.
Kan Pizzastål brukes på grill?
Pizzastålet kan ved siden av å benyttes til pizza i stekeovnen, også benyttes på grillen. Ved siden av pizza kan man her også steke ulikt kjøtt og grønnsaker. Stålet er massivt og har en tykkelse på 0,6 cm.
Hvordan gjøre ren Pizzastål?
Vask pizzastålet med med zalo og tørk det godt. Deretter smøres pizzastålet inn med et veldig tynt lag matolje (raps eller solsikkeolje). Tørk stålet nesten rent for olje og varm det opp i ovnen på full styrke til det slutter å ryke. Deretter er pizzastålet klar til bruk.
Hvilket Pizzastål er best? – Related Questions
Skal man bruke bakepapir på pizzastein?
Når ovnen er varm nok tas pizzasteinen ut og pizzaen legges på med bakepapir under. Så fort man har lagt på pizzaen begynner deigen å steke på den varme pizzasteinen, og bakepapiret kan dras bort under pizzaen etter 1-2 min. (Bakepapiret kan ta fyr om det blir på pizzasteinen i ovnen).
Skal man smøre en pizzastein?
Pizzasteinen må ikke vaskes i oppvaskmaskin eller smøres med olje eller rengjøringsmiddel, da materialet har svært stor sugeevne.
Hvordan få pizzaen til å skli av spaden?
Løft gjerne pizzaen litt opp med en hånd, så går spaden lettere under. Da kan du skyve spaden under pizzaen i en rask bevegelse. Nå skal du ha legge den over på stein i bakerovnen. Skyv spaden langt nok inn og dra spaden raskt tilbake slik at pizzaen blir liggende igjen.
Hvordan få pizzaen over på pizzastein?
For å få pizzaen av og på pizzasteinen trenger du dessuten en pizzaspade. – Trikset for å enkelt flytte pizzaen over på steinen er å ha rikelig med hvetemel eller semulegryn på spaden – det funker som fjell. Du må aldri finne på å bruke bakepapir, ettersom det fort kan ta fyr, advarer Petter.
Hvordan behandle pizzastein?
Behandling av pizzastein :
- Sett pizzasteinen i en kald ovn -og varm den opp.
- Skjær ALDRI pizzaen direkte på pizzasteinen.
- Avkjøl den inne i stekeovn før du rengjør den.
- Bruk kun varmt vann og oppvaskbørste, ikke såpe.
- Ikke vask den i oppvaskmaskin !
- Steinen bør tørke helt før den brukes igjen.
Skal pizza stekes midt i ovnen?
250 °C eller max.
Sosialt.
|
Temperatur |
Plassering i ovn
|
Focaccia |
200 °C |
Nederst |
Kringle, julekake og waleskringle |
200 °C |
Nederst |
Hveteboller, horn, rundstykker, pizzasnurrer |
225-250 °C |
Midten |
Pizza (tykk bunn) |
225 °C |
Nederst |
Er det best å steke pizza på varmluft?
Ifølge den danske nettsiden, og Klikk.no som tidligere har omtalt ovn-funksjonen, er nøkkelen til en perfekt pizza hvordan du stiller inn varmen: Du må nemlig ha maksimal temperatur med varmluft og undervarme. De profesjonelle pizzaovnene på restauranter blir veldig, veldig varme.
Skal pizza stekes på rist eller plate?
Supertriksene: Stek pizzaen på aluminiumsfolie, på rist. Undervarme + varmluft. Sett pizzaen nederst i ovnen.
Skal pizzaen hvile?
Du lar ikke pizzaen hvile på rist etter steking
Det er fristende å sette den nystekte pizzaen rett på middagsbordet, men den bør få noen minutter på å lufte seg på en rist først. Fjern bakepapiret først, for poenget er å la bunnen få lufte seg. Dropper du dette, får du en pizza med svett pizzabunn.
Kan pizzadeig heve i 2 timer?
La den heve i 2 timer eller til dobbel størrelse. Når deigene har hevet til dobbel størrelse setter du de i kjøleskapet til du skal bruke de. Dette vil “stagnere” hevingen. Du kan oppbevare deigen i alt mellom 8-72 timer i kjøleskapet.
Kan pizza spises 2 dage efter?
Pizzaen holder i månedsvis i fryseren og helt fint opp mot en ukes tid i kjøleskapet. Det er vesentlig med god renslighet under tillagingen og at pizzaen stekes skikkelig.
Når skal osten på pizza?
Det viktigste er å bruke en ost som smelter godt. Men husk: Osten skal på før toppingen!
Er parmesan godt på pizza?
Han forteller at de aller fleste oster kan brukes på pizza. – Prøv deg frem med klassisk revet Jarlsberg, italiensk mozzarella og smakfull parmesan, men også brie, blåmuggost og geitost.
Er ricotta godt på pizza?
Er du en real osteelsker bør du lage Quattro Formaggi-pizza. En skikkelig smaksbombe der de fire ostene gorgonzola, mozzarella, ricotta og parmesan forenes på pizzaen.
Kan pizza stå ute over natten?
Pizza, pasta og ris kan inneholde sporer som overlever steking. Lar du maten stå ute over natta, kan du bli akutt syk, og det er verst når du lager maten selv. Om denne pizzabiten har ligget ute hele natt, er det klare rådet å kaste maten. Ellers risikerer du alvorlig matforgiftning.
Er det sunt å spise pizza?
– En frossenpizza gir mindre næring enn andre middagsalternativer, som for eksempel fisk og grønnsaker. Det er et argument for at frossenpizzaen ikke er spesielt sunn. Men har vi et normalt variert kosthold får vi allikevel i oss det meste av næring, forteller Hervik. En pizza i ny og ne skader derfor ikke nevneverdig.